Malazgirt Zaferi kutlamalarından renkli görüntüler

Bitlis'in Ahlat ile Muş'un Malazgirt ilçelerinde, 26 Ağustos Malazgirt Zaferi'nin 949. yıl dönümü etkinlikleri törenlerle başladı.

Malazgirt Zaferi kutlamalarından renkli görüntüler - Sayfa 1

Ahlat'ta "1071 Sultan Alparslan Ahlat Otağı"nın kurulduğu Çarho mevkisinde düzenlenen tören öncesi Hava Kuvvetleri Komutanlığının akrobasi timi Türk Yıldızları, zaferin 949. yılına özel gösteri gerçekleştirdi.

Vatandaşların ilgiyle izlediği gösterinin ardından başlayan törende konuşan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, fethin 949. yıl dönümünde bir kez daha Ahlat'ta olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Malazgirt Zaferi kutlamalarından renkli görüntüler - Sayfa 2

Bu gururu kendilerine yaşatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve festivalin öncülüğünü yürüten Okçular Vakfına teşekkür eden Çağatay, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımızın ve devletimizin Ahlat'a olan ilgisini bütün dünya biliyor. Ahlat binlerce yıllık tarihimizin son bin yıllık dönemecinde işte şu topraklarda bize ev sahipliği yapmaya başladı. Onun nişanesi hemen yanı başımızda bulunan dünyanın en büyük Türk İslam Mezarlığı. Bunun yanına başka bir nişane de Cumhurbaşkanımızın talimatıyla konduruldu. Allah nasip ederse salı günü onun açılışını gerçekleştireceğiz. Cumhurbaşkanımızın çalışma ofisi gibi bir külliyesi, Ahlat'ımıza, Bitlis'e ve Türkiye'ye çok yakıştı."

Malazgirt Zaferi kutlamalarından renkli görüntüler - Sayfa 3

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler de kent olarak büyük bir heyecanla salı gününü beklediklerini ifade ederek, "Sayın Cumhurbaşkanımız, dünya liderimiz salı günü şehrimizde, Ahlat'ımızda olacak. MHP Genel Başkanı, bütün bakanlarımız, genel başkan yardımcılarımız, genel müdürler, bütün Türkiye buraya gelecek. Bizim için büyük bir heyecan ve mutluluk. Geçmişten gelen bu güzelliği geleceğe yansıtacağız. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun." diye konuştu.

Malazgirt Zaferi kutlamalarından renkli görüntüler - Sayfa 4

"Tüm şehitlerimizi anmak için toplanıyoruz"
Beyoğlu Belediye Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Haydar Ali Yıldız da bugün kutlu bir fethi hep birlikte idrak ettiklerini ifade etti.

Bin yıllık medeniyet şehri Ahlat'ta buluşarak şehitleri minnetle andıklarını belirten Yıldız, şunları kaydetti: