Malatya'daki FETÖ/PDY davası

- "Silahlı terör örgütüne üye olmak ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlamasıyla 12'si tutuklu 33 sanığın yargılanmasına devam edildi - Sağlık sorunları nedeniyle 2 tutuklunun tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, tüm sanıkların örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanıp kullanmadıklarının tespiti için emniyete yazı yazılmasını kararlaştırdı

Google Haberlere Abone ol
Malatya'daki FETÖ/PDY davası

MALATYA (AA) - Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "silahlı terör örgütüne üye olmak ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarından 12'si tutuklu 33 sanığın yargılandığı davada sağlık sorunları nedeniyle 2 kişi tahliye edildi.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Suat Sarın, Muzaffer Erşan, Haşim Oskaloğlu, Kubilay Karaaslan, Gökhan Gökbulut, İmdat Özçelik, Ömer Fatin Nalçacı, Zekai Işık, Kaan Emre Öztaş, Yücel Yılmaz, Turgut Altın ve Turan Canpolat ile başka suçtan tutuklu bulunan Nurettin Karabekmez, Bayram Eken, Hikmet Özbay, Murat Bolelli ve Mahmut Oruç ile tutuksuz sanık Sadullah Ilıcak hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, duruşmada tanıklar Adil Doğan, Muhammet Cice ve İrfan Büker'i dinledi. Tanıklar, emniyetteki ifadelerini tekrar etti.

Heyet, savcının talebi üzerine yargılanan tüm sanıkların örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullanıp kullanmadıklarının tespiti için İl Emniyet Müdürlüğüne yazı yazılmasını kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, ayrıca tutuklulardan Kubilay Karaaslan ve Ömer Fatin Nalçacı'nın sağlık sorunları nedeniyle tahliyesini, diğer sanıkların ise tutukluluğunun devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

Cumhuriyet savcısı Aziz Yaşar Yetkinoğlu tarafından hazırlanan 171 sayfalık iddianamede, "silahlı terör örgütüne üye olmak ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet" suçlarını işlediği belirtilen sanıklar için 10 ila 20 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

Yorumlar