Malatya'da kafede silahlı çatışma: 3 ölü, 9 yaralı
Malatya'nın Kanalboyu Caddesi'nde bir kafede, iddiaya göre haraç isteme meselesi yüzünden silahlı çatışma çıktı. Çatışmada 3 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.
Sonhaberler | Haber Merkezi
MALATYA'da bir kafede iddiaya göre, haraç isteme meselesi yüzünden çıkan silahlı çatışmada 3 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.
Olay, bugün saat 20.30 sıralarında Kanalboyu caddesinde bulunan Blue Star isimli kafede meydana geldi. Bir süre önce kafeye gelerek iddiaya göre haraç isteyen silahlı bir grup bu akşam tekrar geldi. İçeride müşterilerin bulunduğu bir sırada henüz ismi öğrenilemeyen kafe sahihipleri ve çalışanlarla çıkan tartışmanın ardından gelen silahlı çatışma çıktı. Haraç istediği öne sürülen grubun açtığı ateş sonucu müşterilerin korku içinde kaçıştığı kafeterya kan gölüne döndü. Saldırganlar olay yerinden kaçarken,ihbar üzerine çatışmanın yaşandığı kafeye polis ve sağlık ekiplerine haber verildi. Sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen vucutlarının çeşitli yerlerine isabet eden mermilerle yaşamını yitirdikleri belirlenen Burak.A, Hakan.K ve Serdar. Ö'nün cenazeleri Adlı Tıp Kurumun'a gönderildi. Yaralanan 9 kişi ise ilk tedavileri yapıldıktan sonra ambulanslarla, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altına alındı.
Olay nedeniyle kafeleri ile ünlü Kanalboyu caddesindeki tüm
işyerlerinde bulunan müşteriler hızla uzaklaştılar. İşyerleri
kapılarını kapatırken, günün her saati kalabalık olan bölge bir
anda sessizliğe büründü.
POLİS YOLLARI TUTTU
Çatışmanın yaşandığı kafeye gelen polis ekipleri çevrede güvenlik
önlemi aldı, cadde iki yönlü trafiğe kapatıldı. Polis, kaçan
saldırganların yakalanması için geniş çaplı soruşturma
başlattı.
AYNI KAFEDE 1 HAFTA ÖNCE YİNE KAVGA
ÇIKMIŞTI
Bu arada çatışmanın yaşandığı kafede yaklaşık 1 hafta önce kafe
sahibinden haraç isteyen bir grubun yine kavga çıkardığı, ancak
olay büyümeden sona erdiği öğrenildi. Kafeleriyle ünlü Kanalboyu ve
Fahrikayahan'da son dönemde bazı kişilerin kafe ve restoran
sahiplerinden haraç istedikleri, alamadıkları zamanda tartışmaların
yaşandığı öne sürüldü.
Yorumlar