Mahrem gerçek mi, oynayanlar gerçek kişiler mi?

Mahrem gerçek mi, Mahrem belgesel filminde oynayanlar gerçek kişiler mi yoksa oyuncular mı? 

Google Haberlere Abone ol
Mahrem gerçek mi, oynayanlar gerçek kişiler mi?

Mahrem gerçek mi, Mahrem belgesel filminde oynayanlar, figüranlar gerçek kişiler mi yoksa oyuncular mı? 15 Temmuz hayın darbe girişimi öncesinde TSK'da yaşananların anlatıldığı belgesel filmindeki kişiler, konuşanlar, oynayanlar hakkında bazı bilgiler merak konusu oldu. Peki, Mahrem gerçek mi, oynayanlar ya da konuşanlar gerçek kişiler mi? İşte detaylar: 

İlk bölümü ile TRT 1 ekranlarında olan Mahrem belgeseli hain darbe girişimine dair bilinmeyenleri izleyici karşısına çıkarıyor. Belgeselin çekimleri dört farklı ilde ve 11 hafta da yapıldı. Çekimlerde ise yaklaşık 2 bin figüran yer aldı.

Mahrem gerçek mi, oynayanlar gerçek kişiler mi?
Mahrem gerçek mi, oynayanlar gerçek kişiler mi?

 

TRT 1 tarafından hazırlanan “Mahrem” belgeseline ait ilk tanıtım yayımlanmıştı. Belgeselle ilgili yaptığı paylaşımda TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, “FETÖ’nün alçaklıklarını anlatmaya devam ediyoruz. Hain terör örgütünün kirli ve karanlık yapılanmasının, örgüt şemasının, TSK’ya sızma faaliyetlerinin tanıkların beyanlarıyla ortaya konduğu “MAHREM”, ilk bölümüyle 14 Temmuz’da TRT ekranlarında,” açıklamalarına yer verdi.

Etkin pişmanlık yasasından yararlanan eski örgüt üyelerinin ilk kez açık kimlikle verdikleri röportajların yayımlanacağı belgeselde aynı zamanda FETÖ mağdurlarının da ifadeleri yer alacak.

“Mahrem” belgeseliyle ilgili yayımlanan ilk tanıtımda, FETÖ’cü olmayan askeri öğrencilerin TSK bünyesinden sistematik biçimde dışarı atılışı ve örgütün TSK üzerinde hakimiyet kurmasında büyük etkisi olan “Şok Mangaları” da yer alıyor.

Belgeselin ilk tanıtımında FETÖ’nün askeri okullara yerleştirmek için özel olarak yetiştirdiği ve takibe aldığı gençlere askeri okullara giriş sınavı sorularını nasıl ve hangi yöntemlerle verdiği de gözler önüne seriliyor.

Mahrem gerçek mi, oynayanlar gerçek kişiler mi?
Mahrem gerçek mi, oynayanlar gerçek kişiler mi?



“Mahrem” belgeselinin çekimleri 4 ilde, 159 farklı mekânda ve 11 haftada gerçekleştirildi. Belgeselde 2 binden fazla figüran ve oyuncu yer aldı. Senaristliğini Halis Cahit Kurutlu’nun ve Gürkan Tanyaş’ın, yapımcılığını ise Halis Cahit Kurutlu’nun üstlendiği belgeselin yönetmen koltuğunda Hamit Coşkun oturuyor. “Mahrem” belgeseli ilk bölümüyle 14 Temmuz’da TRT 1’de ekranlara gelecek.

Özetlersek; Mahrem belgesel filminde oynayanlar oyuncu; ancak itirafçı şeklinde konuşanlar ise gerçek kişilerdir. Bu kişiler gerçekten de örgüt içerisinde faaliyet göstermiş sonrasında ise etkin pişmanlıktan faydalanarak itirafçı olmuşlar. 

Mahrem filminin fragmanı: 

Yorumlar