Mahkeme kararı: FOX Haber Müdürü FETÖ üyesi

Hrant Dink davasında mahkeme kararını açıkladı. Davada ilginç bir detay ortaya çıktı. Buna göre; FOX Haber Müdürü'nün FETÖ üyesi olduğu mahkeme kararıyla tescillendi.

Google Haberlere Abone ol
Mahkeme kararı: FOX Haber Müdürü FETÖ üyesi

Hrant Dink cinayetiyle ilgili FETÖ üyelerinin yargılandığı davada karar açıklandı.

Buna göre; 

Fox Haber Müdürü Ercan Gün'e "FETÖ üyeliğinden" 10 yıl hapis cezası verildi.

Hasan Durmuşoğlu, "Adam öldürmeye iştirak" suçundan 12,5 yıl, Bekir Yokuş, "Başkasını aracı olarak kullanarak adam öldürmeye iştirak" suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme Başkanı Akın Gürlek kararı okumadan önce, vicdanı kanaat getirdiklerini söyledi.

Karara göre; öncelikle firari sanıklar FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Zekeriya Öz, Adem Yavuz Arslan, Ekrem Dumanlı, Mehmet Faruk Mercan, Coşgun Çakar, Halil İbrahim Koca, Mehmet Akif Yılmaz, Metin Canbay, Ömer Faruk Kartın, Serkan Şahan, Yılmaz Angın ve Yunus Yazar'ın yakalandıklarında yargılanmaları için dosyaları ayrıldı.

Sanıkların cezaları da tek tek açıklandı. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 131. duruşmasında karar açıklandı. Mahkeme heyeti, sanıkların son sözlerinin ardından müzakereye çekildi. Daha sonra devam edilen duruşmada heyetin kararını Mahkeme Başkanı Akın Gürlek okudu.

Gürlek "Kararı açıklamadan önce vicdani olarak kanaat getirdik" dedi.

DOSYALARI AYRILDI

Daha sonra okunan kararda, öncelikle firari sanıklar FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, Zekeriya Öz, Adem Yavuz Arslan, Ekrem Dumanlı, Mehmet Faruk Mercan, Coşgun Çakar, Halil İbrahim Koca, Mehmet Akif Yılmaz, Metin Canbay, Ömer Faruk Kartın, Serkan Şahan, Yılmaz Angın ve Yunus Yazar'ın yakalandıklarında yargılanmaları için dosyaları ayrıldı.

 

Yorumlar