Maduro: Hiçbir koşulda istifa etmeyeceğim

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "Hiçbir koşulda istifa etmeyeceğim" diyerek ABD'nin desteğini alarak kendisini devlet başkanı ilan eden Juan Guaid'yu 'palyaçoya' benzetti.

Google Haberlere Abone ol
Maduro: Hiçbir koşulda istifa etmeyeceğim

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Venezuela Adli Yıl Açılışı programında açıklamalarda bulundu. Kendisine karşı başlatılan darbe girişimine ilişkin konuşan Nicolas Maduro, "Hiçbir koşulda istifa etmeyeceğim" diyerek rest çekti. Maduro, kendisini devlet başkanı ilan eden Juan Guaid'yu da 'palyaçoya' benzetti.

'2025 YILINA KADAR HİZMET EDECEĞİM'

Venezuela'nın seçilmiş resmi Devlet Başkanı Maduro, Venezuela'da adli yılın açılışına başkanlık etmek üzere Yüksek Adalet Mahkemesi önüne geldi. "Hiçbir koşulda istifa etmeyeceğim" diyen Maduro, başta ABD olmak üzere görevi bırakmasını isteyen pek çok ülkeye rest çekti. Başkanlık yaptığı hükümetin görev süresinin dolacağı 2025 yılına kadar ülkesini halkın çoğunluğunun istediği yönde yönetmeye devam edeceğinin garantisini verdi.

PALYAÇO BENZETMESİ

Kendisini geçici devlet başkanı olarak açıklayan Juan Guaid'ya 'palyaço' benzetmesi yapan Maduro, ABD'nin desteklediği Guaido için, "Kamuya açık alanda kendi kendini başkan ilan eden bir adamın haksız sözlerinden bir şeyler çıkarmaya çalışıyorlar" dedi.

Juan Guaid

"TRUMP KENDİSİNİ DÜNYANIN POLİSİ SANIYOR"

Maduro, ABD'nin Guaid'ya verdiği desteği kınayarak, ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik, "Venezuela'daki fiili hükümete, halka ve demokrasiye karşı bir darbe dayatmak isteniyor. Donald Trump kendisini dünyanın polisi ve Latin Amerika ile Karayipler lideri olduğuna inanma deliliğini yaşıyor" dedi.

'ÇARESİZLİĞİNİ GÖREBİLİYORUM'

Maduro ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in açıklamalarına ithafen ise, "ABD Başkan Yardımcısının sözlerinden başkanının çaresizliğini görebiliyorum. Nefreti ve çılgınlığı görebiliyorum. Hukuku zorlayacaklarını görebiliyorum. ABD hükümeti en kötü delilik senaryosunu zorluyor" ifadelerini kullandı.

ORDUNUN YANINDA YER ALMASI

Guaid'nun yemini sonrasında kendisine destek veren silahlı kuvvetleri tebrik eden Maduro, "Askeri güç konuştu. Anayasa, ülke ve halkla birlikteler" dedi. Maduro ayrıca, Rusya'nın desteğini hatırlatarak Rusya devlet Başkanı Putin'e teşekkür etti.

Yorumlar