Maduro: Askerlerin yüzde 80'i kandırılmış

Venezuela'da darbe girişiminin ardından kameralar karşısına geçen Devlet Başkanı Nicolas Maduro, darbe girişiminin cezasız kalmayacağını söyledi. Maduro, "Ülkenin cumhuriyet başsavcısıyla konuştum. Bu iş için özel 3 ulusal savcı atadım ve onlar şu an bu olaya karışan herkesi sorguluyor ve soruşturmayı yürütüyorlar" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Maduro: Askerlerin yüzde 80'i kandırılmış

Maduro, Venezuela Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'de bir konuşma  yaptı. Nicolas Maduro, konuşmasının başında, darbe teşebbüsünü bastırması,  sadakati ve disiplinli davranışı  nedeniyle Venezuela ordusuna teşekkür etti.

Dün, La Carlota Hava Üssü'nde çıkan çatışmalara değinen Maduro,  "Basında, La Carlota Askeri Hava Üssü'nün alındığına dair haberler çıktı ancak La  Carlota Hava Üssü kesinlikle alınamadı. Tıpkı diğer askeri üsler gibi, La Carlota  da alarm durumundaydı." diye konuştu.

Maduro, eski muhalif Leopoldo Lopez'in darbeyi yönettiğini belirterek,  "Bugün sabahsaatlerinde sosyal medyada, aşırı sağcı muhalif, faşist ve 18 yıldır  bütün darbe girişimlerinde bulunan, ev hapsinden kaçan Leopoldo Lopez'in  görüntüleri yayınlandı. Darbe teşebbüsünü özel olarak yönetiyordu ve daha sonra  kendi kendini devlet başkanı ilan eden milletvekili Guaido, kaydettiği videoyla  bir çağrı yaparak, askeri darbeye olan desteğiyle ortaya çıktı." dedi.

Nicolas Maduro, çıkan çatışmalarda muhalefetin ateşli silah  kullandığına vurgu yaparak, "Biz onlarda ne tür silahlar olduğunu biliyorduk. 4  uzun menzilli makinalı tüfek, oldukça tehlikeli." ifadesini kullandı. Güvenlik güçlerinin hedef alındığını söyleyen Maduro, "Biz sadece  meydana gelecek karışıklığı, çılgınlığı düşündük. Ne arıyorlardı, bir çatışma mı.  Orduyu oraya yağmamızı mı istiyorlardı? Ya orada 100-200 kişinin öldüğü bir  felaket olsaydı? Bunu düşünmek oldukça önemli." dedi.

YÜZDE 80'İ KANDIRILMIŞTI

Maduro, muhalefetin karışıklık çıkarmak istediğini belirterek, şöyle  devam etti:

"Soruyorum, bu durumdan yararlı çıkan kim? Venezuela mı, demokrasi mi,  barış mı? Bu tip durumlarda kim ellerini ovuşturuyor? Şüphesiz, orada olan  kişiler, milletvekilleri ve aşırı sağcı terörist Voluntad Partisinin faktörleri.  Onlar oradaydılar, sosyal medya üzerinden yayınladıkları videoyla halkı anayasal  hükümete karşı darbe yapmaya teşvik ediyorlardı. Bu darbe girişimi cezasız  kalmayacak, ülkenin cumhuriyet başsavcısıyla konuştum. Bu iş için özel 3 ulusal  savcı atadım ve onlar şu an bu olaya karışan herkesi sorguluyor ve soruşturmayı  yürütüyorlar. Anayasa ve toplum huzurunu hedef almaktan yargılanacaklar."

Nicolas Maduro, çatışmalarda ikisi ağır yaralı albay olmak üzere en az  5 askerin yaralandığını açıkladı. Çatışmaların çıktığı yere götürülen askerlerin kandırıldığını söyleyen  Maduro, "Çatışmanın olduğu Altamira bölgesine getirilen askerlerin yüzde 80'i  kandırılmıştı. Onlara çeşitli operasyonların yapılacağını söylediler ancak  Leopoldo Lopez ve Juan Guaido'nun orada olduğunu gördüklerinde kandırıldıklarını  anladılar." diye konuştu. Venezuela Devlet Başkanı Maduro, askerlerin kandırıldıklarını fark  ettiklerinde, askeri araçları oradan çıkararak darbecilere destek vermediklerini  açıkladı ve darbecilerden kaçan askerlerin, oraya nasıl götürüldüklerini  anlattıkları görüntüleri izletti.

Yorumlar

Ihsan abd bok gibi kaldınmı ortada rezil darbeci teröist abd bolton pisliği