"Madalya canavarı"nın ilk hedefi Avrupa Şampiyonası

- Milli cimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı: "En yakın hedefimiz olarak bir Avrupa Şampiyonası bir de Dünya Şampiyonası var. Bu iki şampiyonada da elimizden gelenin en iyisini yaparak, yeniden bir ilke imza atmak istiyorum"

Google Haberlere Abone ol
"Madalya canavarı"nın ilk hedefi Avrupa Şampiyonası


MANİSA (AA) - Milli cimnastikçi Ayşe Begüm Onbaşı, "En yakın hedefimiz olarak bir Avrupa Şampiyonası bir de Dünya Şampiyonası var. Bu iki şampiyonada da elimizden gelenin en iyisini yaparak, yeniden bir ilke imza atmak istiyorum." dedi.

Güney Kore'deki 14. Aerobik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda, 15-17 yaş kategorisinde altın madalya kazanan Ayşe Begüm Onbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elde ettiği başarının ardından formunu kaybetmemek ve daha iyi derecelere ulaşmak için çalışmalarına devam ettiğini söyledi.

Her gün düzenli olarak antrenmanlarını sürdürdüğünü kaydeden Ayşe Begüm Onbaşı, şöyle konuştu:

"Aerobik cimnastik, çok düzenli çalışma gerektiren bir spor dalı, disiplin, azim ve hırs gerektiriyor. Bende bunların hepsinin olduğunu düşünüyorum, sonucunda da zaten başarı geliyor. Okulla sporu bir arada yürütebiliyorum, zaten sporun verdiği ayrı bir disiplin var. Spordaki disiplin diğerlerinden farklı ama bence zevklisi aerobik, okula tam anlamıyla yansıyor."

Ayşe Begüm, arkadaşlarının kendisine "madalya canavarı" lakabı taktığını, Dünya Şampiyonası'ndaki başarıdan sonra "Altın kız" dediklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bundan sonra 2017 ve 2018'de en yakın hedefimiz olarak bir Avrupa Şampiyonası bir de Dünya Şampiyonası var. Bu iki şampiyonada da elimizden gelenin en iyisini yaparak, yeniden bir ilke imza atmak istiyorum. Dünya Şampiyonası'nda ikinci kez altın madalya alarak yine bir ilke imza atmayı hedefliyorum."


- Er: "Sponsorla daha fazla başarı gelecek"


Ayşe Begüm'ün antrenörü Gürkan Er, ay-yıldızlı sporcuyu 8 yıldır çalıştırdığını, uluslararası müsabakalara katılımın büyük hazırlık gerektirdiğini ve masraflı olduğunu ifade etti.

En büyük manevi destekçilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu kaydeden Er, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah bir gün bir araya gelip, daha fazla enerji almak isteriz. Onun dışında maddi anlamda bugüne kadar sorunlarımızı kendi kaynaklarımızı kullanarak çözmeye çalıştık. Ancak başarıyı daha ileriye taşımak için sponsorluk şansımız olursa, bu bizim başarımızı arttırmaya yardımcı olacaktır."


- Akhisar Belediyesi'ne teşekkür


Ayşe Begüm'ün babası Serkan Onbaşı, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı'nın kendilerine antrenmana ulaşım konusunda yardım ettiğini belirterek, "Programlar dahilinde her türlü kolaylığı bize sağladılar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Akhisar Belediye Başkanımız Salih Hızlı'ya çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kızlarının her organizasyonda birincilik elde etmesinden dolayı yarışmalara alınmayacağı korkusu yaşadığını ifade eden anne Seçil Onbaşı ise Ayşe Begüm'ün madalya sayısının 77'ye ulaştığını aktardı.

Onbaşı, her bir madalyanın manevi değerinin kendileri için büyük olduğunu belirterek, "Madalyaları evde nereye koyacağımı şaşırdım. Özellikle son yıllarda aldığı madalyalardan sonra 'Artık sen bu yarışmalara katılma.' diyecekler diye çok korkuyorum." diye konuştu.

Yorumlar