Macron: Türkiye bize haber vermeden harekat düzenledi

Economist dergisine konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, NATO'yu hedef aldı. Macron, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği Barış Pınarı Harekatını da hedef aldı.

Google Haberlere Abone ol
Macron: Türkiye bize haber vermeden harekat düzenledi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Economist dergisine yaptığı açıklamalarda NATO'yu hedef aldı.

Terör örgütü üyelerini ülkesinde ağırlamaktan çekinmeyen Macron, Türkiye'nin sınır güvenliğini korumak ve batının desteğiyle oluşturulmak istenen terör koridorunu engellemek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nı da hedef aldı. 

"NATO'NUN BEYİN ÖLÜMÜ"

ABD'nin Avrupa projesine sırtığını döndüğünü aktaran Macron, "Şu an yaşadığımız şey NATO'nun beyin ölümüdür. ABD, Avrupa projesine sırtını döndü" dedi. Macron "ABD ve NATO müttefikleriyle stratejik karar alma mekanizmasında bir koordinasyon yok" açıklamasında bulundu.

"TÜRKİYE HABER VERMEDEN OPERASYON DÜZENLEDİ"

Türk Silahlı Kuvvetler'nin sınır güvenliğini korumak ve terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DAEŞ'ı bölgeden temizlemek için başlattığı Barış Pınarı Harekatı hakkında geçtiğimiz haftalarda da skandal açıklamalarda bulunan Macron, "Bir diğer NATO müttefikiniz Türkiye, bizim ilgimizin olduğu bir alanda haber vermeden askeri harekat düzenliyor" ifadesini kullandı.

Yorumlar