Macron: İngiltere'nin AB'den ayrılması tarihi bir uyarı

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasını değerlendiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere'nin AB'den ayrılmasının tarihi bir uyarı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Macron: İngiltere'nin ayrılması tarihi bir uyarı

Birleşik Krallık resmen Avrupa Birliği üyeliğinden ayrıldı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı'nda, İngiltere'nin AB'den ayrılmasına ilişkin bir değerlendirme toplantısı yaptı.

"ÜZERİNDE DÜŞÜNÜLMESİ GEREKİYOR"

İngiltere'nin AB'den ayrılmasını "Bu ayrılık bir şok" sözleriyle nitelendiren Macron, "Avrupa'da her ülkede dikkat uyandırması ve üzerinde düşünülmesi gereken tarihi bir uyarıdır. Çünkü 70 sene sonra ilk kez bir ülke, AB'den ayrılıyor." açıklamasında bulundu.

İklim ve göç gibi sorunların çözümünün Avrupa'da olduğunu söyleyen Macron, Avrupa Birliği'ne ihtiyaç olduğunu kaydetti.

"AVRUPA'YA HER ZAMANKİNDEN DAHA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR"

Cumhurbaşkanı Macron, "Avrupa'ya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Açık olalım. ABD ve Çin'e karşı çıkarlarımızı korumak için Avrupa'ya daha fazla ihtiyacımız var." diye konuştu.

"AB, DAHA EGEMEN VE DEMOKRATİK OLMALI"

Avrupa'nın daha egemen ve demokratik olması için AB'nin yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Macron, İngiltere'nin AB'den ayrılmasıyla bu ülke ile ilişkilerin değişmeyeceğini kaydetti.

47 YIL SONRA

1973 yılında Avrupa Birliğine katılan İngiltere dün akşam yerel saatle 23.00'te (TSİ 02.00) Avrupa Birliği'nden resmen ayrıldı. İngiltere'nin ayrıldığı gün "Brexit günü" olarak ilan edilmiş ve bu kapsamda hem devlet kurumları hem de özel kuruluşlar çeşitli kutlamalar yapdı.

Yorumlar