Macron gerçek niyetini ağzından kaçırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Devlet Başkanı Ruhani'nin yer aldığı Suriye görüşmelerine katılmak istediği ortaya çıkan ancak bu emeline ulaşamayan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un şimdi de kendini Rusya Devlet Başkanı Putin'le kıyasladığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Macron gerçek niyetini ağzından kaçırdı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Trump ile yaptığı görüşmenin ardından Suriye'deki askeri varlığını arttırmaya karar vermişti. Esed rejiminin Doğu Guta ve Duma'ya yaptığı saldırının ardından ABD ve İngiltere ile birlikte Suriye'ye operasyon kararı alan Macron, Türkiye, İran ve Rusya'nın yer aldığı Suriye görüşmelerinde yer almak istediği arzusunu da daha çok önce dile getirmişti. Macron son olarak kendisinin Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir olduğunu söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, pazar günü bir röportaj vererek cumhurbaşkanlığı görevindeki ilk yılını değerlendirdi. Fransa lideri, ardından gazetecilerle kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

"PUTİN BENİ ANLASIN DİYE SURİYE'YE SALDIRMA KARARI ALDIM"

RMC radyosundan Jean Jacques Bourdin'e göre sohbet sırasında Macron, "Ben Putin'le eşitim. Ayrıca Putin beni anlıyor. Putin'in bizim Suriye'de olduğumuzu anlamasını sağlamak için Suriye'ye saldırma kararı aldım" dedi.

"PUTİN'İN ANLADIĞI DİLDEN KONUŞUYORUM"

Putin'in bu dilden anladığını kaydeden Macron, aldığı kararın Suriye'de barışı tesis etmek için olduğunun anlaşılacağını savundu.

"KİMYASAL SİLAH KULLANANLARI CEZALANDIRMAK İÇİN VURUYORUZ" DEMİŞLERDİ

Macron'un, "Suriye'de bizim de olduğumuzu Putin'in anlamasını sağlamak için saldırma kararı aldım" sözleri, akıllara Suriye saldırısının gerçek nedeninin ne olduğu konusunda soru işaretlerini getirdi.

ABD, Fransa ve İngiltere saldırıyı, "kimyasal kullanan Esed'i cezalandırmak' için yaptıklarını açıklamışlardı.

Yorumlar

ihsan Allah Allah ne zaman akıllı adamlara rastlıyacağız yahu bu macronda densiz