Maçın ardından

- Beşiktaş Teknik Direktörü Güneş: "Kazandık ama dersler çıkaracağımız bir maç oldu. Gruptaki en zor maçımızı geçirdik" - Leipzig Teknik Direktörü Hasenhüttl: "Birçok şeyi doğru yapıp elinizin boş kaldığı günler oluyor"

Google Haberlere Abone ol
Maçın ardından


LEİPZİG (AA) - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah-beyazlı ekibin UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'ndaki 6. ve son maçında deplasmanda Leipzig'i 2-1 mağlup etmesine ilişkin, "Kazandık ama dersler çıkaracağımız bir maç oldu. Gruptaki en zor maçımızı geçirdik." dedi.

Güneş, Leipzig Red Bull Arena'da oynanan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasına iyi başladıklarını, son maçta ise Leipzig'i yenmeyi başardıklarını söyledi.

Leipzig karşısında rakibe çok fazla pozisyon verdiklerini belirten Güneş, "Kazandık ama dersler çıkaracağımız bir maç oldu. Gruptaki en zor maçımızı geçirdik." ifadelerini kullandı.

Güneş, seyircilerin çok keyifli bir maç izlediğini dile getirdi.

Rakibin çok pozisyon yakaladığını ifade eden Güneş, "Sonunda kazandık ama kaybedebilirdik. Genç takıma, tecrübesiz takıma üstünlük sağladık. Rakip bizden daha fazla pozisyon buldu. Biz tecrübemizle biraz daha oyuncularımızın ve kaleci Tolga'nın gayretleriyle 3 puanı kazandık. Bütün oyuncuları tebrik ediyorum. Az oynayan oyuncularımız vardı. Onların hepsi elinden gelen gayreti gösterdiler." diye konuştu.


- "Maçın yıldızı kaleci Tolga"


Şenol Güneş, bir soru üzerine kaleci Tolga Zengin'in maçtaki performansını değerlendirdi.

Tolga'nın yetenekli ve iyi bir kaleci olduğunu vurgulayan Güneş, şunları kaydetti:

"En iyi kalecilerden bir tanesi. Zaman zaman Beşiktaş'ta sıkıntılı dönemler geçirdi. Kenarda kaldığı için olumsuz düşünenler var ama kalecilik vasfı bugün gelmedi ona, o zaten vardı. Onu olumsuz etkileyen faktörleri biz, oyuncular, seyirciler, yönetim hep beraber gidermemiz gerekiyor, kendisi de dahil. Bugün bütün bunlardan etkilenmeden güzel bir maç oynadı. Maçın yıldızıydı bana göre."

Güneş, Beşiktaş'ın bu maçta hücuma dönük iyi oynadığını ancak savunmada sıkıntılı dönemler geçirdiğini belirtti.


- "Genel olarak memnunum"


Rakibin hücumda teknik ve çabuk oynayan futbolculara sahip olduğuna dikkati çeken Güneş, "Hareketli olmalarına cevap veremedik. Oyunun tamamında kendine güvenli oynamaya çalışan bir takımdık, bocalasak bile. Hücuma çıkarken hızlı çıkışlarımız vardı. Zaman zaman kopukluklar vardı ama genel olarak memnunum." değerlendirmesinde bulundu.

Şenol Güneş, kendi gruplarında 3. olan Leipzig'in 7, H Grubu'nda yer alan Borussia Dortmund'un ise 2 puanla UEFA Avrupa Ligi'ne gittiğini anlattı. Güneş, "2 puanla giden takımlar var şu anda Avrupa Ligi'ne. Biz daha önce 9 puanla gidemedik. Futbolun yorumuna saygı duyuyorum." yorumunu dile getirdi.

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi grubunda topladığı 14 puanla Türk takımları arasında bu alanda rekor kırdığının hatırlatılması üzerine Güneş, şöyle konuştu:

"Bunlar yazılıp çizilen şey. Onlara bakmıyorum. Oynanan oyun çok önemli. (UEFA Şampiyonlar Ligi'nde) 6 maçımızda en fazla ezildiğimiz maç oldu. Bu olumsuzdu ama direncimizi koyup maçı kazanmamız da artımız oldu. Bu da tecrübe."

Güneş'e, genç futbolcu Orkan Çınar'ın maçtaki performansı da soruldu.

Orkan'ın yetenekli ve iyi bir oyuncu olduğunu ancak bazı eksiklikleri bulunduğunu anlatan Güneş, "Oyunun başında onunla başlayabilirdim. Daha sonra girmesini istedim. İlk girdiği pozisyonda bocaladı bir ara. Topu da kaybetti ayağından ama daha sonra rahatladı. Yetenekleri var. Çabuk, hızlı, süratli. İyi olacağını düşünüyorum. Zamana hala ihtiyacı var. İyi bir takımda, iyi oyuncular arasında daha çok gelişeceğini düşünüyorum." açıklamasını yaptı.

Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıktıklarını hatırlatan Güneş, şimdi seviye olarak daha üstte olan takımlara karşı oynayacaklarını ve neler yapabileceklerine bakacaklarını kaydetti.

Şenol Güneş, "Sabırla, inatla, akılla gidiyoruz. Öyle de devam edeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.


- Hasenhüttl: "Genç bir takım olarak iyi oynadık"


Leipzig Teknik Direktörü Ralph Hasenhüttl ise Şenol Güneş'i başarısından dolayı tebrik etti.

Beşiktaş'ın grup liderliğini kazanmayı hak ettiğini vurgulayan Hasenhüttl, "Etkili oynadılar. Biz ise sayısız fırsat yakalamamıza rağmen yeteri kadar gol atamadık ve kaybettik." değerlendirmesinde bulundu.

Hasenhüttl, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer aldıkları ilk sezonda takımının performansından memnun olduğunu söyleyerek, genç bir takım olarak bu maçta da iyi oynadıklarını belirtti.

"Birçok şeyi doğru yapıp elinizin boş kaldığı günler oluyor." ifadesini kullanan Ralph Hasenhüttl, UEFA Avrupa Ligi'ne, Şampiyonlar Ligi gruplarını üçüncü sırada bitiren en iyi takımlardan biri olarak devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar