Maçın ardından

- Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman: "Oyuncularım sonuna kadar hem bu maçı istediklerini hem de ilerleyen haftalara bunu taşıyabileceklerini gösterdi" - "Giuliano ve Alex, 180 derece farklı, A ile Z arası kadar farklı oyuncular"

Google Haberlere Abone ol
Maçın ardından


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Süper Lig'in 14. haftasında Kasımpaşa'yı 4-2 yendikleri maçta oyuncularının sergilediği performansı övdü.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaman, çok kritik bir maça çıktıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Tam anlamıyla ileriye yön verebileceğimiz bir maçtı. Daha önce iki kez fırsat geldi ama tutunma şansını başaramamıştık. Maça çıkarken en büyük arzum buydu. Karşımızdaki takımın hakkını da teslim edelim. Ligin en değerli takımlarından biri. Oyuncularım sonuna kadar hem bu maçı istediklerini hem de ilerleyen haftalara bunu taşıyabileceklerini gösterdi."

Tribünlerin büyük bölümünü dolduran taraftarları da öven Kocaman, "Maça damga vuran şey, taraftarımızın bizim kadar isteğiydi. Onları burada görmek büyük mutluluktu. Sahadan çıkan oyuncunun uzun zaman sonra alkışlandığını görmek en büyük kazanımdı. Top bizde artık. Taraftarı yanımıza çekmeye devam etmeliyiz. Fiziksel açıdan kuvvetli bir takıma karşı da böyle oynamak, bu kaliteli ekip için en büyük kazanımlardan biriydi. Umarım bunu ilerleyen haftalara taşıyabiliriz." ifadelerini kullandı.


- "Henüz bir şey elde etmedik"


Aykut Kocaman, şu an için elde ettikleri bir şeyin olmadığını dile getirdi.

Futbolcularının oyuna adapte olma sürecinin oturmaya başladığını aktaran Kocaman, "Henüz bir şey elde etmedik. Bende değişen bir şey yok. Olumlu davranışlarımla da kabul görmeyenlerle de aynıyım. Doğru yapma konusunda oyuncuların iradesi biraz daha fazla. Futbolla ilgili 'irade oyunu' ifadesini kullanırım. Bir şeyleri bırakmadan zorlamak gerekiyor. Biraz daha oraya doğru hareket ediyoruz." diye konuştu.

Yabancı oyuncuların ligde fazlalaşmasıyla kaliteli takımların olduğunu anlatan Kocaman, "Hemen hemen her takımda milli takım seviyesinde pek çok oyuncu var. İyi antrenörler de var. Önümüzdeki 3 haftada puan kayıpları her zamankinin biraz üzerinde olabilir. Bursaspor geliyor, Göztepe zorluyor, Trabzonspor yarışın içine girmeye çalışıyor. Sadece 3 maçlık periyot değil. Bizim de puan kaybetme durumumuz olabilir. Önemli olan 20 hafta sonra nerede olacağımız. Puan kayıpları fazla olacaktır, bizde az olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.


- "Giuliano ve Alex 180 derece farklı oyuncular"


Aykut Kocaman, futbolcusu Giuliano Victor de Paulo ile eski Fenerbahçeli Alex de Souza'nın çok farklı oyuncular olduğunu anlattı.

Kasımpaşa'ya 2 gol atan Giuliano'nun performansını öven Kocaman, Brezilyalı oyuncunun vatandaşı Alex'le kıyaslanmasıyla ilgili şunları kaydetti:

"Giuliano ve Alex, 180 derece farklı, A ile Z arası kadar farklı oyuncular. Giuliano'dan çok memnun olduğumu her vesilede söylüyorum. Sadece skor üreten değil, takımı organize edip sahadaki bütün açıkları kapatan bir oyuncu. Atmaya da devam ederse yaptıklarının ödülünü alacak. Böyle özverili oyuncuların başarılı olması önemli."

Sahaya santrforsuz çıkması konusunda gelen soruyu ise Kocaman, şöyle yanıtladı:

"Janssen ve Soldado çok önemli oyuncular. Oyun zekaları, güçleri belli. Maça çıkmadan önce içimde bir kıpırtı vardı. Taraftar yoğun ilgi gösterdi, beklentileri vardı. Öbür taraftan bu beklentilerin dışında takım dizilişindeki beklentileri vardı. Bunlar yan yana geldiğinde içimde kıpırtı oldu. Takım bütünlüğüne çok güveniyorum. Güvenim boşa çıkmadığı için çok mutluyum. Merkez forvetin olmaması biraz daha kanatlara gitmemizi sağladı."

Kocaman, ana sağ beklerinin Mauricio Isla olduğunu ancak Şener Özbayraklı'nın da Şilili futbolcunun sakatlığı döneminde çok iyi oynadığını ve gelecek hafta Bursaspor maçındaki tercihinde adil olmak için çalışacağını aktardı.


- "Benim doğrumla, yorumlayanlar arasında çelişki var"


Aykut Kocaman, şu an ligin en fazla gol atan takımı olduklarının hatırlatılması ve 'Savunma futbolu oynatıyor.' eleştirileriyle ilgili gelen soru üzerine, şu cevabı verdi:

"Benim futboldan anladığım doğruyla, bu oyunu seyredip yorumlayanlar arasında ciddi çelişkiler var. Bunu net görüyorum. Bunu değiştirmek benim elimde değil. Değiştirebileceğim bir şey de değil. Dün savunmacı değildim, bugün de hücumcu değilim. Dün hücumcu değildim, bugün de savunmacı değilim. Atak yapılırken savunmanın unutulmaması gerektiğini düşünüyorum. Daha fazlasını atmayı diliyorum. Daha az yemeyi de becermeliyiz. Maçta bugün de enteresan 2 gol yedik."

Eleştiriye açık olduğunu vurgulayan Kocaman, "Belden aşağı eleştirileri dinlemiyorum. Onun dışındaki eleştirilere itirazım yok. Diğerlerini dikkate almıyorum. O acayip tipleri ben dinlemiyorum. Bir şekilde duyuyoruz ama canlı olarak seyretmiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar