Maçın ardından

- Adana Demirspor Teknik Direktörü Bayazit: "Oyuncularımdaki bu hırs ve azim ilerisi için bize ışık tutmuştur" - Elazığspor Teknik Direktörü Kalpar: "Bundan sonraki maçlarda burada yaptığımız hataları yapmama adına çalışmalarımızı yürüteceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Maçın ardından


ADANA (AA) - Adana Demirspor Teknik Direktörü Timuçin Bayazit, TFF 1. Lig'in 14. haftasında Elazığspor ile 2-2 berabere kaldıkları maça ilişkin, "Oyuncularımdaki bu hırs ve azim ilerisi için bize ışık tutmuştur." dedi.

Bayazit, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, son 5 haftada alınan sonuçlar nedeniyle takımı adına çok önemli bir maça çıktıklarını söyledi.

Müsabakaya rakibi tartarak başladıklarını ifade eden Bayazit, ilk yarıda Elazığspor'a karşı oyunu kuramadıklarını, yaptıkları iki hatada da gol yediklerini belirtti.

Oyuncularının ikinci yarıda hatalarını telafi ettiğini dile getiren Bayazit, şunları kaydetti:

"Golü daha erken bulabilseydik daha farklı sonuç elde ederdik. 4-5 gol pozisyonu ürettik. Kazanma isteğinin yanı sıra taraftarımızın büyük desteğiyle oyuncularım daha yürekli oynadı. Kazanamamış olabiliriz ama arkadaşlığı, kazanma isteği ve arzusu olan bir takım görüntüsü verdik. Oyuncularımın bu kadar istekli olmasının ardından 3. golü bulmayı çok isterdim. Rakibe saygısızlık yapmak istemem ama ikinci yarıda sahanın hakimi bizdik. Oyuncularımdaki bu hırs ve azim ilerisi için bize ışık tutmuştur. Bundan sonraki maçlarda üzerine koyarak gitmemiz gerekiyor. Oyuncularımı yürekten kutluyorum."


- Elazığspor cephesi


Elazığspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar ise karşılaşmayı iki aşamalı değerlendirdiğini söyledi.

İlk yarıda daha fazla pas yapan ve gol yollarını arayan takım olduklarını belirten Kalpar, soyunma odasına 2-0 önde girdiklerini hatırlattı.

Soyunma odasında oyuncularına skoru koruyarak 3. golü bulmaları gerektiğini söylediğini ifade eden Kalpar, "Bunun için de defans oyununu iyi oynamamız gerekiyordu." diye konuştu.

Yan toptan yedikleri golün ardından oyuncularının telaşa kapıldığını anlatan Kalpar, ikinci yarıda iyi pas yapamadıklarını ve topa hakim olamadıklarını belirtti.

Ahmet Aras'ın kırmızı kart görmesinin oyunlarını olumsuz etkilediğini dile getiren Kalpar, şu ifadeleri kullandı:

"Bana göre basit bir karttı. Ne olursa olsun her iki takım da ikişer puan kaybetmiş oldu. İlk yarıda oynadığımız iyi futbolla ve atmış olduğumuz güzel gollerle galibiyeti hak eden taraf olduk. İkinci yarıda telaş yapmasaydık dönen topları olumlu kullanabilseydik inanıyorum ki 3. golü bulabilirdik. Arzulu, inançlı oynayan futbolcularımı kutluyorum. Bu maçtan da alınması gereken dersler var. Bundan sonraki maçlarda burada yaptığımız hataları yapmama adına çalışmalarımızı yürüteceğiz."

Yorumlar