Maçın ardından

- Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman: - "Çok büyük bir avantaj sağladık. Beklediğimizin çok üstünde bir skor oldu" - "Oğuz Kağan, çok şey vadeden oyunculardan biri. İyi bir yolculuğa başladı. Umarım devamını getirir" - Adana Demirspor Teknik Direktörü Bayazit: - "Fenerbahçe'ye karşı İstanbul'da oynamak kolay değil. Oyuncularımız iyi niyetle ellerinden gelen mücadeleyi gösterdi"

Google Haberlere Abone ol
Maçın ardından


İSTANBUL (AA) - Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında TFF 1. Lig temsilcisi Adana Demirspor'a karşı aldıkları 6-0'lık galibiyetin, rövanş maçı öncesi kendilerine ciddi bir avantaj sağladığını söyledi.

Ülker Stadı'nda oynanan maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kocaman, şöyle konuştu:

"Ligde devrenin sonuna yaklaşırken, böyle bir galibiyet, rövanş maçı öncesinde bizim için ciddi bir avantaj oldu. Nefes alma rahatlığı verecek. Beklediğimizin çok üstünde bir skor oldu. Maçın genelinde ciddi oynamaya çalışan, ne yaptığını bilen bir takım görünümündeydik. Bu da çok net bir şekilde skora yansıdı. Bunu moral anlamında Kasımpaşa maçına taşımak en büyük amacımız olacak."

Sarı-lacivertli futbolcu Mehmet Ekici'nin kas sakatlığı yaşadığını aktaran Kocaman, "Mehmet Ekici, sakatlığını ilk söylediği anda dışarı aldık. Ne olduğunu kestirmek zor. Yarın daha net belli olabilir. Kas problemi gibi gözüküyor. Valbuena'nın nispeten hazır hale gelmesi, pozisyon bulma ve gol atma açısından bize yardımcı olacaktır. Alper'in sezon başındaki görüntüsüne doğru hamle yapması ve öz güveni yakalaması, bizim açımızdan ligin en kritik maçı öncesi bir artı puan sayılabilir. Umarım öyle de olur." ifadelerini kullandı.

Deneyimli teknik adam, maça ilk 11'de başlayan genç oyuncu Oğuz Kağan Güçtekin ile ilgili, "Oğuz Kağan, çok şey vadeden oyunculardan biri. En önemli tarafı zihinsel olarak çok güçlü olması. Bunu ileri safhaya taşıyacak gibi gözüküyor. İyi bir yolculuğa başladı. Umarım devamını getirir. Kulübün değerlerini taşıyacak, gelenlere aktaracak köklü oyunculara ihtiyaç var. Onlardan biri olur gibi görünüyor. Umarım bizi yanıltmaz." değerlendirmesinde bulundu.

Süper Lig'de Kasımpaşa ile yapacakları maç öncesi forvette yaşadıkları sıkıntılara değinen Aykut Kocaman, "Janssen cezalı olduğu için kesinlikle yok. Soldado'nun son durumunu yarın kontrol edeceğiz. Ondan sonra bakacağız. Onun durumuna göre bir seçim yapacağız. Büyük oyuncuların katkılarını gözardı etmiyorum ama takım gücüne çok daha fazla inanıyorum." şeklinde görüş belirtti.

Aykut Kocaman, son dönemde forma vermediği Ozan Tufan ile ilgili, "Ozan ile ilgili anlatacağım çok fazla şey yok. Çünkü kendisiyle konuştum. Kendisine söylediğim şeyleri paylaşmanın doğru olmadığını düşünüyorum." açıklamasını yaptı.

Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü, Adana Demirspor taraftarlarının maç boyunca takımlarını desteklemesiyle ilgili, "Adana Demirspor'un hakikaten harika bir taraftarı vardı. Karşılaşmaya mükemmel bir renk kattılar. İçten bir teşekkürü hak ettiler." diyerek sözlerini tamamladı.


- Adana Demirspor cephesi


Adana Demirspor Teknik Direktörü Timuçin Bayazit, ilk hedeflerinin TFF 1. Lig'deki hedeflere ulaşmak olduğunu söyledi.

Teknik direktörlük görevine yeni geldiğini hatırlatan Bayazit, "Bizim için çok ani bir birliktelikti. Oyuncularla 2 gündür birlikteyiz. Çok fazla çalışma imkanımız olmadı. Fenerbahçe'ye karşı İstanbul'da oynamak kolay değil. Oyuncularımız iyi niyetle ellerinden gelen mücadeleyi gösterdi. Bizim asıl mücadelemiz kendi ligimizde. Oradaki durumumuzu düzeltip, kendi kulvarımızda hedeflerimize ulaşmak istiyoruz." diye konuştu.

Maç boyunca kendilerini destekleyen taraftarlarına teşekkür eden Timuçin Bayazit, "Buradaki mücadeleye, oyuna ve skora göre oyuncularımızı değerlendirecek pozisyonumuz yok. Kendi işimize bakacağız. Fenerbahçe'yi tebrik ediyoruz. Buraya kadar gelip bizi destekleyen taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Skor biraz ağır oldu ama amaçlarımıza ulaşmak için çalışacağız." yorumunu yaptı.


Yorumlar