Maçın ardından

- Kayserispor Teknik Direktörü Sumudica: "1 puanı hak ettiğimizi düşünüyorum" - "Valbuena oyundan çıkmasaydı Fenerbahçe maçı kazanırdı"

Google Haberlere Abone ol
Maçın ardından


İSTANBUL (AA) - Kayserispor Teknik Direktörü Marius Sumudica, Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe'yle 3-3 berabere kaldıkları maçta hak ettikleri bir puanı aldıklarını söyledi.

Karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Rumen teknik adam, çok büyük bir rakibe karşı önemli bir dönüş yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Oyuncularımı tebrik ediyorum. Çok büyük bir ekibe karşı mücadele ettik. Taraftarların baskısı da vardı. Takımım bugün her şeyi hak etti. 3-1'den geri geldik. Sadece bunu büyük takımlar yapabilir. Son dakikaya kadar inandık. Biraz canım sıkkın, 3 golden 2'sini duran toptan yedik. Bunu çalışmıştık. 1 puanı hak ettiğimizi düşünüyorum. Son 15 dakika fizik olarak rakibimizden daha iyiydik. Bu yüzden iyi bir dönüş yaptık. İnanılmaz bir geceydi."

Ligde gelecek hafta Trabzonspor ile oynayacaklarını hatırlatan Sumudica, "Bu 1 puanın anlamlı olması için Trabzonspor'u yenmemiz lazım. Büyük takımlar gibi bu tip sonuçları birbirine bağlayarak ilerlememiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.


- "Valbuena çıkmasaydı Fenerbahçe kazanırdı"


Rumen teknik adam, Fenerbahçeli Mathieu Valbuena'nın oyundan çıkmasıyla 1 puanı aldıklarını belirtti.

Sumudica, Valbuena'nın skoru tutabilecek çok iyi bir oyuncu olduğunu aktararak, "Enteresan bir maç oldu. Bizim takımımızda Galatasaray maçından sonra bir gelişme var. İyi oynuyoruz. Bir felsefemiz var. Galibiyete odaklı bir anlayışımız var. Valbuena sahada kalsaydı maçı berabere bitiremezdik. Valbuena daha fazla topu tutuyor, faul kazanmayı biliyor. Valbuena oyundan çıkmasaydı Fenerbahçe maçı kazanırdı." diye konuştu.


- "Oyun oynanırken dengemi kontrol edemiyorum"


Sumudica, maç içinde ve sonunda çıkan gerginliklerle ilgili olarak, şunları söyledi:

"Oyun oynanırken dengemi kontrol edemiyorum. Takımımı agresif bir şekilde kenardan itmeye çalışıyorum. Valbuena'nın ağzındaki kanı görmedim. İkinci yarı başlamadan önce de kendisinde özür diledim. Benim takımım Valbuena yerdeyken topu dışarı attı. Bizim oyuncumuz yerdeyken onlar topu dışarı göndermediler, hakem de oyunu durdurmadı zaten. Burada fair play göremedim. Bizim oyuncularımız topu dışarı atmıştı. Hayat böyle. Hakeme, Valbuena'nın kendisini yere attığını söylediğimde, Hasan Çetinkaya dördüncü hakemden beni dışarı atmasını istedi. Deniz yerdeyken topu dışarı atmayıp gol attıklarında da 'Şimdi konuşmuyorsun.' diye işaret yaptım. Daha sonra böyle devam etti."

Maçın bitmesinin ardından yaptığı ilk şeyin Fenerbahçe'yi tebrik etmek olduğunu vurgulayan Sumudica, "Taraftarlara da teşekkür ediyorum. Ben bu takımı gerçekten çok seviyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar