Macid Flordun oğlu kim? Tardu Flordun kimdir, babası kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Macid Flordun'un oğlunun kim olduğu merak edilirken; Tardu Flordun kimdir, babası kimdir, nerelidir, kaç yaşında soruları da merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Macid Flordun oğlu kim? Tardu Flordun kimdir, baba

Macid Flordun oğlu kim? Tardu Flordun kimdir, babası kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Soruları son dönemlerde merakla soruluyor. Türk sinemasının kötü adamlarından Macid Flordun'un aslında oğlu da kendisi gibi sinema ve dizi sanatçısıdır. Peki, Macid Flordun oğlu kim? Tardu Flardun kimdir, babası kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

MACİT FLORDUN OĞLU KİM?

Macit Flordun 1 Temmuz 1939 tarihinde Bulgaristan'da dünyaya geldi.

Sanatçı Tardu Flordun'un babası olan Macit Flordun, Ankara Devlet Konservatuvarı müzik ve tiyatro bölümü mezunudur.

1956 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı müzik bölümüne girmiştir. 1 sene sonra ayrılmıştır.

Macid Flordun oğlu kim? Tardu Flardun kimdir, babası kimdir, nerelidir, kaç yaşında?
Tardu Flordun

 

Ardından devlet tiyatrolarına girmiş ve 14 yıl boyunca aralıksız tiyatro yapmıştır. Sinemaya 1975 yılında başlamıştır.

İlk yıllarında seslendirme yapmıştır. 1 dizide 4 farklı karakteri seslendirdiği de olmuştur. Sinemaya geçişini ''Bunca yıl sahneye emek verdikten sonra sinemaya geçmek bayağı zor geliyor insana ama Ankara'nın kısırlığından kaçıp kendime yeni bir çevre aramak zorundaydım.

Kendime ve sinemaya yenilik kazandırabilecek, seks filmleri dışında bir şeyler yapabilecek bir yapımcıyı bulunca bastım kontrata imzayı.'' demiştir. Yeşilçam'da, 1980 yılında Huzurum Kalmadı adlı filmle "En iyi yardımcı oyuncu" ödülünü aldı.

Devlet tiyatrolarında oyuncu, rejisör ve yönetici olarak çalıştı.

8 kasım 1996 Yılında bir dizi çalışması nedeniyle bulunduğu İstanbul Beyoğlu'ndaki bir otel odasında kalp krizi geçirerek ölü bulunmuştur.

Mezarı İstanbul esenler kemer mezarlığındadır.

TARDU FLORDUN KİMDİR?

Tardu Flordun, 25 Mayıs 1972’de Ankara’da doğdu.

Babası ünlü oyuncu Macit Flordun'dur.

İsmi Batı Göktürk Kağanlığı'nın kurucusu Bumin Kağan'ın kardeşi İstemi Yabgu'nun oğullarından olan Tarduş Kağan'dan gelmektedir.

1995 yılında Ankara Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden 96 puanla en yüksek notla mezun oldu.

1995-1997 yıllarında Ankara Devlet Tiyatroları'nda, 1997-2008 yılları arasında İzmit Şehir Tiyatroları'nda kadrolu oyuncu olarak görev almış, "Hamlet" ve "Roberto Zucco" adlı oyunlarda başrol oynamıştır.

Flordun 1998’de Leoparın Kuyruğu adlı sinema filminde Yetkin Dikinciler ile birlikte oynadı. 2000’de başrollerini Berna Laçin ile paylaştığı Evdeki Yabancı adlı diziyle televizyon oyunculuğuna başladı.

2002’de Efsane, Bir Tatlı Huzur ve İki Oda Bir Sinan dizilerinde yer aldı. Camdan Pabuçlar dizisinde de Kahraman karakterini canlandırdı. 2005'te Pınar Altuğ ile başrolü paylaştıkları Davetsiz Misafir dizisinde ünlü ve çapkın popstar Tarcan rolüyle ekrana geldi.

Türkiye dışında birçok ülkede de izlenen Binbir Gece adlı dizide Kerem İnceoğlu adlı karakteri canlandırdı.

Tek Başımıza adlı dizide Başak Köklükaya ve Ahu Türkpençe ile başrolü paylaştı.

2011'de vizyona giren Türkan Saylan'ın yaşamını konu alan Türkan adlı filmde Saylan'ın oğlu Çağlayan'ı ve Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm filminde Red Kit karakterini canlandırdı.

Yorumlar