LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor?

YGS ve LYS maratonunun ardından üniversiteye girmek için tercih veren öğrenciler sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor.

Google Haberlere Abone ol
LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanıyor?

SonHaberler | Haber Merkezi

4 yıllık ortaöğretimin ardından üniversite okumak isteyen adaylar ÖSYM tarafından düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girdi. Bu sınavda 180 barajını aşan adaylar Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) girmeye hak kazandı. ÖSYM tarafından 5 oturumda uygulanan sınavda yüzbinlerce aday ter döktü. Üniversiteye girmenin son adımı olan tercih aşaması için ÖSYM tercih robotunu 18 Temmuz tarihinde erişime açtı. Tercihlerini veren adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmeye devam ediyor.  Peki,  LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

LYS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yıl 10 Ağustos Çarşamba günü öğrencilerin erişimine açılan LYS yerleştirme sonuçları, 29 Temmuz ve 03 Ağustos tarihleri arasında alınan tercihlerin ardından açıklanmıştı. Bu yıl 18-26 Temmuz tarihlerinde alınan tercihlerin ardından yerleştirme sonuçlarının 2 Ağustos tarihinde öğrencilerin erişimine açılması beklenmektedir.

LYS TERCİHLERİNDE SON GÜN 26 TEMMUZ

ÖSYM LYS tercihleri için son günü sınav takvimiyle duyurdu. Buna göre 18 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak olan 2017-ÖSYS tercih işlemleri 26 Temmuz 2017 tarihinde sona erecek. Adaylar tercihlerini,18 -26 Temmuz 2017 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapmak zorunda. Tercih işlemleri, 26 Temmuz 2017 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

Yorumlar