LYS oturumları hangi günlerde?

Türkiye’deki binlerce lise son sınıf öğrencisi ve mezunları yakından ilgilendiren LYS’nin oturumları ne zaman başlıyor?

Google Haberlere Abone ol
LYS oturumları hangi günlerde?

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) başlıyor. Beş oturumda tamamlanacak olan sınav için öğrenciler artık son hazırlıklarını yaparken ÖSYM, LYS tarihleri için hatırlatma yaptı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) tarafından düzenlenen ve 4 yıllık bir üniversite için katılım sağlanan LYS'nin ilk sınavı 10 Haziran 2017 günü saat 10:00'da yapılacak. Üniversite adayları 10 Haziran Cumartesi günü LYS 4 (Sosyal Bilimler), 11 Haziran Pazar günü ise LYS 1 (Matematik) oturumu için saat 10.00’da sınava girecekler. 15 dakika krizi yaşanmaması için öğrencilerin en geç 09.45’te sınav merkezlerinde olmaları gerekiyor.

İŞTE ÖSYM'NİN DUYURUSU

“10-11 Haziran 2017 tarihlerinde uygulanacak olan LYS-4, LYS-1 ile 17-18 Haziran 2017 tarihlerinde gerçekleşecek LYS-2, LYS-3, LYS-5 adaylarının, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebileceklerdir.

10 -11 Haziran 2017 tarihlerinde sınav yapılacak alanlar ve saat bilgisi:

Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4)10 Haziran 2017 (Cumartesi) , saat 10:00
Matematik Sınavı (LYS-1)11 Haziran 2017 (Pazar) , saat 10:00
17-18 Haziran 2017 tarihlerinde sınav yapılacak alanlar ve saat bilgisi:
Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2)17 Haziran 2017 (Cumartesi) , saat 10:00
Yabancı Dil Sınavı (LYS-5)17 Haziran 2017 (Cumartesi) , saat 14:30
Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3) 18 Haziran 2017 (Pazar) , saat 10:00

LYS İÇİN 15 DAKİKA UYARISI

ÖSYM Başkanı Demir, LYS adaylarına sınav başlamadan 15 dakika önce sınav binalarının kapatılacağından, sınav için yola vakitli çıkmaları gerektiğini hatırlatarak, şunları söyledi:

"Sınavın sağlıklı yürümesi, tüm adaylara sınav kurallarının eşit bir şekilde uygulanabilmesi ve olası hataların minimize edilmesi için zorunlu bir kural. Adayların bu kuralı düşünerek, trafik durumunu göz önüne alarak yola vakitli çıkmaları önem arz ediyor. Sınavda başarılı olabilmenin en önemli şartı, kurallara uygun bir şekilde sınava girebilmektir. Ondan sonra bilgi başlıyor."     

Sınavlarda kural ihlallerinin de önemine işaret eden Demir, "Sınav ortamında huzursuzluk çıkarmak, yasaklı eşya ile sınav salonuna gelmek, 'Sınav bitmiştir' uyarısından sonra ek süre kullanmak gibi kural ihlalleri sınavın geçersiz sayılmasına neden olacaktır. Dolayısıyla adaylar, 'Ben kopyaya çekmeye teşebbüs etmedim ki' gerekçesiyle kurallara itinasızlık göstermesinler. Kopya çekmek ayrı bir konu, kurallara uyup uymamak ayrı bir konu. O nedenle adaylarımız, kuralları iyi okusunlar. Başkalarının yaptığı kural ihlali, diğer adayları da etkiliyor" dedi.

Demir, sınav görevlilerinin adaylara sınav kurallarıyla ilgili uyarıda bulunmak zorunda olmadığını belirterek, "Bazen adayları uyarma ile ilgili ortaya çıkan durum, salondaki asayişi bozmaya yol açıyor. Dolayısıyla, görevlilerin adaylarla yakın temas kurup kuralı hatırlatmak anlamında bile olsa ikili konuşmalarını istemiyoruz. Sınava gelen aday, soruları cevaplamak için öngörülen kuralları da biliyordur, çünkü biz onları çok önceden açıkladık. Dolayısıyla, görevliler adaylara uyarı yapmak zorunda değil" diye konuştu.

Açık uçlu sorulara, en basit örneği olan kısa cevaplı sorularla adım atmak istediklerini dile getiren Demir, "Buradan elde edilecek sonuçlara göre, Yükseköğretim Kurulu daha sonraki sınavlarda nasıl bir yol izleneceğine karar verecek" dedi.  

Yorumlar