Lübnan'da Kudüs gösterisine polis müdahalesi

-Polisin kullandığı tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz nedeniyle bazı göstericiler baygınlık geçirirken, yaralanan bazı göstericiler de hastaneye kaldırıldı -Ara sokaklara dağılan göstericilerle polis arasında kovalamaca devam ederken polis, yakaladığı göstericileri önce darp etti sonra da gözaltına aldı. Bazı basın mensupları da polisin sert müdahalesinden nasibini aldı

Google Haberlere Abone ol
Lübnan'da Kudüs gösterisine polis müdahalesi

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını protesto etmek için düzenlenen Kudüs gösterisinde bazı eylemciler ve basın mensupları polisin sert müdahalesi sonucu hastanelik oldu.

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği önünde yüzlerce Lübnanlı ve Filistinlinin katıldığı Kudüs gösterisinde, elçilik binasına girmeye çalışan göstericiler polisin sert müdahalesiyle karşılaştı.

Protestoya katılan çok sayıda Filistinli ve Lübnanlı gencin elçiliğin önündeki barikatı aşmak istemesi ve güvenlik birimlerine taş atması sonucu polis göstericilere ilk olarak göz yaşartıcı gaz ve suyla müdahale etti.

İlk müdahalenin ardından dağılan ve bir süre sonra tekrar toplanan göstericilere, Lübnan polisi sert müdahalede bulunarak grubu tamamen dağıttı.

-Polisin darp ettiği bazı basın mensupları hastaneye kaldırıldı

Polisin kullandığı tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz nedeniyle bazı göstericiler baygınlık geçirirken, yaralanan bazı göstericiler de hastaneye kaldırıldı.

Ara sokaklara dağılan göstericilerle polis arasında kovalamaca devam ederken polis, yakaladığı göstericileri önce darp etti sonra da gözaltına aldı. Bazı basın mensupları da polis tarafından darp edilmeleri nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği tarafından geçen cuma günü yayımlanan bildiride, ABD vatandaşlarının gösteri yapılan yerlerden uzak durması istenmişti.

Yorumlar