Lübnan'da Aziz Marun Günü

- Aziz Marun Kilisesi'nde düzenlenen ayin Lübnan'da devletin zirvesini bir araya getirdi

Google Haberlere Abone ol
Lübnan'da Aziz Marun Günü

BEYRUT (AA) - Lübnan'da Aziz Marun Günü dolayısıyla düzenlenen ayine, Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Başbakan Saad Hariri, bakanlar ve üst düzey yetkililerin yanı sıra diplomatik misyon temsilcileri katıldı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Aziz Marun Kilisesi'nde ülkedeki Maruni Hristiyanlar için kutsal sayılan "Aziz Marun Günü" dolayısıyla ayin düzenlendi.

Tören nedeniyle kilise çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Cumhurbaşkanı Avn, tören alayı ve bandoyu selamladıktan sonra Beyrut Maruni Başpiskoposu Boulos Matar tarafından kilisenin kapısında karşılandı.

Matar, Başbakan Hariri ve diğer devlet yetkililerini de karşıladıktan sonra ayine geçildi. Ayinde ilahilerin okunmasının ardından Başpiskopos Matar, Aziz Marun Günü mesajını okudu.

Mesajında sevgi ve güvene vurgu yapan Matar, iç birlikteliğin güçlendirilerek Lübnan'a yönelik tüm tehditlerin üstesinden gelinmesi temennisini dile getirdi.

Başpiskopos Matar, "Hepimiz Lübnan'ın iyiliği için tek bir elde buluşalım. Tüm Lübnanlıları kucaklamak için bunu mümkün kılalım." ifadelerini kullandı.

Lübnan'daki Maruni Hristiyanlar, Aziz Marun Günü dolayısıyla her sene kiliselerde ayinler düzenliyor.

Lübnan'da yaklaşık 1 milyon Maruni Hristiyan olduğu tahmin edilirken Suriye, Avrupa'daki çeşitli ülkeler ve ABD'de de mezhep mensupları bulunuyor. Mezhebin kurucusu din adamı Aziz Marun'un 4. yüzyılın sonu ile 5. yüzyılın başlarında yaşadığı kaydediliyor.


Yorumlar