Lübnan'daki Suriyeli mültecilerden bir grup daha ülkelerine döndü

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın farklı bölgelerinde yaşayan Suriyeli mültecilerden 722 kişilik bir grup daha ülkelerine döndü.Lübnan Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Şeba ve Beka bölgelerinden gönüllü olarak...

Google Haberlere Abone ol
Lübnan'daki Suriyeli mültecilerden bir grup daha ülkelerine döndü

BEYRUT (AA) - Lübnan'ın farklı bölgelerinde yaşayan Suriyeli mültecilerden 722 kişilik bir grup daha ülkelerine döndü.

Lübnan Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Şeba ve Beka bölgelerinden gönüllü olarak ülkelerine dönen 722 kişilik Suriyeli mülteci grubun güvenli şekilde sınırdan geçirildiği" belirtildi.

Ülkelerine dönmek isteyen Suriyeli mültecilerin, Lübnan makamları ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) arasındaki koordinasyon kapsamında güvenli şekilde ülkelerine ulaştırıldığı kaydedilen açıklamada, söz konusu grubun Suriye yönetimi tarafından temin edilen araçlarla bu ülkeye gönderildiği aktarıldı.

Öte yandan BMMYK'nın Güney Lübnan Ofisi Müdürü Cameron Rachier ise basına yaptığı açıklamada, Suriye'de güvenliğin henüz tam olarak sağlanmadığını belirterek "Lübnan'daki Suriyelilerin ülkelerine dönmelerinin teşvik edilmesi veya bu noktada mültecilere kolaylık sağlanması konusuna sıcak bakmadıklarını" söyledi.

Suriye'de BMMYK'nın bulunmadığı ve bölgede yaşananlardan habersiz olduğuna dikkati çeken Rachier, Suriyelilerin ülkelerine dönmesini takip etmekle yetindiklerini dile getirdi.

BMMYK, 2017 sonunda Lübnan'daki Suriyeli mülteci sayısını 997 bin olarak açıklamıştı.

Lübnanlı yetkililer, bir süredir Suriyeli mültecilere gönüllü olarak ülkelerine dönüş çağrısı yapıyor. Yetkililer, mültecilerin Lübnan'daki sınırlı kaynaklara baskı yaptığını ve mülteciler konusunda uluslararası toplumun desteğinin eksik olduğunu belirtiyor.

Yorumlar