Lübnan ordusunun DEAŞ'a yönelik operasyonları

- Lübnan ordusunun terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonları sırasında bir asker hayatını kaybetti

Google Haberlere Abone ol
Lübnan ordusunun DEAŞ'a yönelik operasyonları

BEYRUT (AA) - Lübnan ordusunun ülkenin kuzeydoğusunda yürüttüğü terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonlarda bir askerin hayatını kaybettiği bildirildi.

Lübnan ordusundan yapılan yazılı açıklamada, DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonda Ra's Baalbek'in dağlık bölgesinde hareket halindeki askeri araca terör örgütünün ateş açtığı, olayda bir askerin hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, ordunun DEAŞ'a ait mevzileri karadan ve havadan vurduğu, terör örgütünün çok sayıda kayıp verdiği kaydedildi.

Terör örgütü DEAŞ'ın küçük bir alana sıkıştığı vurgulanan açıklamada, operasyonun son aşaması için ordunun hazırlıklarını sürdürdüğü, dağlık bölgede yeni yollar açıldığı ve mayın temizleme işlemlerine devam edildiği aktarıldı.

Lübnan ordusu, Ra's Baalbek, El-Fakiha ve El-Kaa kasabalarının dağlık bölgelerinde 19 Ağustos'ta terör örgütü DEAŞ'a karşı "Dağların Şafağı" isimli operasyon başlatmıştı.

Ordudan yapılan açıklamada, operasyon sırasında 100 kilometrelik bir alanın geri alındığı ve terör örgütü DEAŞ'ın 20 kilometrelik bir alana sıkıştığını ifade edilmişti.

Yorumlar