"Lübnan, ABD'den en fazla askeri yardım alan beşinci ülke"

- ABD'nin Lübnan ordusuna yaptığı silah yardımı bugün düzenlenen törenle teslim edildi

Google Haberlere Abone ol
"Lübnan, ABD'den en fazla askeri yardım alan beşinci ülke"

BEYRUT (AA) - ABD'nin Lübnan ordusuna yaptığı silah yardımının teslimi için tören düzenlendi.

Başkent Beyrut'un güneyindeki askeri lojistik merkezinde gerçekleşen törende 800 ağır makinalı silah ve 320 mürettebat silahı, Lübnanlı yetkililere teslim edildi. Törene, ABD'nin Lübnan Büyükelçisi Elizabeth Richard ve Lübnanlı askeri yetkililer katıldı.

Törende konuşan Büyükelçi Richard, Lübnan ordusunun ülkenin savunmasının tek temsilcisi olduğunu vurgulayarak verilen bu silahların, "Suriye sınırında Lübnan'ın güvenliğini sağlamak ve sınır güvenliğini artırmak" amacıyla kullanılacağını söyledi.

Lübnan'ın karşı karşıya olduğu sorunları yakından takip ettiklerini belirten Richard, "ABD'nin 2016 yılının sonun kadar toplamda 220 milyon dolar değerinde silah ve askeri malzeme yardımı yaptığı Lübnan, ABD'den en fazla askeri yardım alan beşinci ülke konumuna geldi." ifadelerini kullandı.

- ABD silahları Hizbullah'ın eline geçiyor iddiası

İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesinde geçen sene yer alan haberde, İsrailli bir askeri yetkili ABD tarafından verilen silahları Hizbullah örgütünün Suriye'de kullandığını ispatlayan delilleri Amerikan yönetimine sunduklarını söylemişti.
İsrailli yetkili, sunulan delillerin "Hizbullah askerlerinin Suriye'de ABD yapımı silahları kullanırken çekilmiş fotoğraflarını da içerdiğini" belirtmişti.
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Elizabeth Trudeau, Hizbullah'ın askeri geçit töreninde ABD tanklarının yer aldığı iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada, ABD'nin askeri araç fotoğraflarını soruşturacağını ve ellerindeki delillerin çok net olmadığını belirtmişti.

Yorumlar