LPG zam var mı Son Dakika Yeni gelişme

LPG zam var mı en zan ne zaman zam geldi, elektrik fiyatlarına gelen zam sonrasında gözler akaryakıt zammına da çevrildi. Türkiye genelinde en son ne zaman LPG zammı geldi?

Google Haberlere Abone ol
LPG'ye zam geldi

LPG'ye zam var mı veya LPG'ye zam geldi mi soruları bu aralar merakla soruluyor. Son olarak elektrik fiyatlarına yüzde 15 zam gelmesiyle birlikte vatandaşlar LPG'ye de zam gelip gelmediğini merak ederek soruşturuyor. İşte LPG'ye zam konusundaki son gelişmeler: 

LPG'ye en zam mayıs ayında gelmişti. Gelen zam akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergisi oranlarının değiştirilmesiyle gelmişti. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, akaryakıt üzerinden alınan özel tüketim vergi oranları yeniden belirlendi. EPGİS'ten yapılan açıklamada, benzine 55, motorine 67, LPG'ye de 35 kuruşluk artış pompa fiytalarına yansımıştı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı üzerinden alınan vergi oranı 1 lira 33 kuruş olacak. 98 oktan kurşunsuz benzininin özel tüketim vergisi ise litre başına 1 lira 58 kuruş olarak açıklandı. Motorinin litresinden alınacak ÖTV ise 1 lira 29 kuruş olurken, LPG'ninki ise 81 kuruş olarak belirlenmişti.

Akaryakıt fiyatlarında ÖTV artışı kaynaklı zam geldi. Litre fiyatlarında benzinde 55 kuruş, motorinde 67 kuruş, LPG de 35 kuruş artış göstermişti.

TAVAN FİYAT UYGULAMASI SONA ERDİ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından spekülasyonunu önlemek adına başlatılan tavan fiyat uygulaması 17 Mayıs'ta sona erdi. İki aylık süreçte devletin, her litre benzinde 1 lira 66 kuruş, motorinde ise 1 lira 33 kuruş ÖTV alacağı oluştu. Bu nedenle tavan fiyat uygulamasının sona ermesiyle birlikte akaryakıt ürünlerinden alınan özel tüketim vergisi oranlarında düzenlemeye gidildi.

YENİ ZAM GELDİ

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere oto gaza 39 kuruş zam geldi. Söz konusu artışı pompaya yansıyacak


 

Yorumlar