Lösemili genç kızın "peruk" mutluluğu

- Kuşadası'nda kuaförlük yapan Kenan Kaya, lösemi tedavisi gören Aslı Akçay için peruk tasarladı

Google Haberlere Abone ol
Lösemili genç kızın "peruk" mutluluğu

AYDIN (AA) - Aydın'ın Kuşadası ilçesinde lösemili 18 yaşındaki Aslı Akçay'ın peruk hayali, kuaför Kenan Kaya tarafından gerçekleştirildi.

İlçede kanser hastalarına ücretsiz peruk veren Kenan Kaya, kendisine sosyal medya üzerinden ulaşan lösemili Akçay için peruk hazırladı.

Akçay'ın istediği saç modelini tasarlayan Kaya, işyerine gelen Akçay'a peruğunu taktı.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Sağlık Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim gören Akçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada 8 aydır tedavi gördüğü hastalığı dolayısıyla okulunu dondurmak zorunda kaldığını söyledi.

İlik nakli beklediğini aktaran Akçay, "Hastalığım sürecinde yalnız değildim. Birçok arkadaşım oldu. Hiçbirimizin saçları yok. Kemoterapi gören hastaların saçları döküldüğü için peruk çok önemli." dedi.

Kaya ise 14 yılda yaklaşık 700 hastaya peruk hediye ettiğini, onların mücadelelerine destek vermeye gayret ettiğini belirtti.

Hayattaki en büyük amacının insanların yüzünü güldürmek olduğunu dile getiren Kaya, "Perukları ücretsiz vereceğimize inanmıyorlar. Peruğu takıp çıktıklarında büyük mutluluk yaşıyorlar. Bu hastalığın en büyük ilacı moral. Peruk bu nedenle sihirli bir ilaç. Bir peruk sadece hastanın değil, tüm ailenin moralini düzeltebiliyor." diye konuştu.

Yorumlar