Lösemili çocuklara "organik" destek

- Kayseri'de lösemiyle mücadele eden çocuklar, Büyükşehir Belediyesinin LÖSEV için tahsis ettiği doğal ürünler bahçesinde, hem doğal meyve ve sebze yetiştiriyor hem de toprakla uğraşarak rehabilite oluyor - Doğal ürünler bahçesinden toplanan domates, biber, patlıcan, salatalık gibi ürünler toplanarak lösemi hastası bulunan ailelere ulaştırılıyor - LÖSEV Halkla İlişkiler Sorumlusu Arzu Çokeken: "Çocuklar burada hoş ve keyifli vakit geçiriyor. Çocuklarımızın rehabilite olması için toprak ve tarım çok güzel bir yöntem. Ayrıca erişkin kanser hastalarımız da bizlere katılıyor"

Google Haberlere Abone ol
Lösemili çocuklara "organik" destek

KAYSERİ (AA) - ESMA KÜÇÜKŞAHİN - Kayseri'de lösemiyle mücadele eden çocuklar, Kayseri Büyükşehir Belediyesinin kendilerine tahsis ettiği doğal ürünler bahçesindeki alanda kendi meyve ve sebzelerini yetiştirme imkanı buluyor.

Anadolu Harikalar Diyarı yanındaki doğal ürünler bahçesindeki bir bölüm, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in talimatıyla LÖSEV Kayseri Şubesi'ne tahsis edildi.

Mayıs ayında bahçeye meyve sebze fidelerini diken lösemili çocuklar, olgunlaşan domates, salatalık, biber ve yeşil fasulye gibi ürünleri toplamaya başladı.

Haftanın belirli günleri aileleriyle beraber bahçeye gelen çocuklar, hem emek verdikleri meyve ve sebzeleri toplamanın mutluluğunu yaşıyor hem de organik beslenme imkanı buluyor.

Ayrıca bahçede yetişen ürünler, LÖSEV çatısı altındaki ailelere de ulaştırılıyor.

LÖSEV Kayseri Şubesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Arzu Çokeken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, LÖSEV'in Ankara'da Lösemili Çocuklar Köyü bulunduğunu, buradaki çocukların toprakla, tarımla uğraşırken nasıl mutlu olduklarını gözlemleme imkanı bulduklarını söyledi.

Kayseri'deki kanser hastası çocukların da tarımla uğraşmaları için Büyükşehir Belediyesinden talepte bulunduklarını anlatan Çokeken, isteklerinin kabul edildiğini belirtti.

Mayıs ayından itibaren doğal ürünler bahçesindeki alana, lösemi hastası çocuklarla beraber meyve ve sebzeleri ektiklerini ifade eden Çokeken, şöyle konuştu:

"Ürünlerimizi yavaş yavaş toplamaya başladık. Çocuklar burada hoş ve keyifli vakit geçiriyor. Çocuklarımızın rehabilite olması için toprak ve tarım çok güzel bir yöntem. Ayrıca erişkin kanser hastalarımız da bizlere katılıyor. Kanser hastalığının sağlıklı beslenmeyle ilişkisi yüzde 30. Bu nedenle çocuklarımızın katkılı olmayan, zirai tarım ilaçlardan arındırılmış doğal ürünlerle beslenmeleri gerekiyor. Bu bahçe bu anlamda da çok anlamlı. Topladığımız ürünleri ailelerimize ulaştırıyoruz. Organik tarım yapıyoruz, organik tohumlar kullanılıyor, zirai tarım ilacı kullanmıyoruz. Organik üretim sertifikası bulunmayan hiç kimse burada tarım yapamıyor. Toprağımız ilaçsız olduğu için bereketli ve kirlenmemiş durumda. Ailelerimiz ve çocuklarımızla, keyifle, rahatlıkla topladığımız ürünleri tüketiyoruz."

Lösemi hastası 9 yaşındaki Elif Nur Kuzay da doğal ürünler bahçesinde güzel vakit geçirdiğini dile getirdi.

Toprakla uğraşmayı sevdiğini anlatan Kuzay, "Arkadaşlarımla domates, salatalık ve biber topluyoruz. Burayı bize verip destek olduğu için Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Lösemiyi yenen 20 yaşındaki Muharrem Sarı ise Erciyes Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesinde okuduğunu ve 2006 yılında lösemiye yakalandığını anlattı.

LÖSEV'in de desteğiyle kanseri yendiğini anlatan Sarı, doğal ürünler bahçesinde lösemiyle mücadele eden diğer çocuklarla hem dinlendiklerini hem üretim yaptıklarını kaydetti.

Yorumlar