Lösemi hastaları için 2 bin 100 kilometre pedal çevirdi

- Lösemi hastaları için yola çıkan Kemal Yücel İstanbul'a ulaştı

Google Haberlere Abone ol
Lösemi hastaları için 2 bin 100 kilometre pedal çevirdi

İSTANBUL (AA) - Lösemi hastası oğlunu kaybeden Kemal Yücel, hastalığa dikkati çekmek amacıyla başlattığı "Her Pedal Bir Umut Olsun" projesi ile Adana’dan İstanbul'a başlattığı bisiklet yolculuğunu tamamladı.

Lösemi hastası oğlunu 4 yıl önce kaybeden Yücel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 yıldır bu konuda çalışma yaptığını belirterek, lösemi hastası çocukların yaşama tutunması ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla 2 bin 100 kilometre boyunca pedal çevirdiğini söyledi.

Güzergahı boyunca yaşadığı zorluklara rağmen geri dönmeyi tercih etmediğini ifade eden Yücel, "İç Anadolu ve Batı Karadeniz bölgesini gezerek geldim. Riskli bir yoldu, kimi yerde yandım, kimi yerde üşüdüm, kimi yerde ıslandım. Zaman zaman ciddi kazalar atlattım, birinde ölümden döndüm. Korktum, geri dönmeyi de düşündüğüm anlar oldu ama mücadele ettiğimiz çocuklarımızın hayatta kalması için yola devam ettim." diye konuştu.

- "Evlat bir umuttur, yaşam pınarıdır. Erkek adam evladını, umutlarını kaybettiyse ağlar"

Yola çıktığı gün olan 17 Eylül’den bu yana yapılan bağışlarda 4 çocukta eşleşme çıktığını kaydeden Yücel, "Yaklaşık 20 bin insan ile diyalog kurdum, hepsine neden geldiğimi neden böyle giyindiğimi anlattım. Çok güzel sonuçlar aldık. Tura çıktığımdan bu yana yapılan bağışlarda 4 çocuğumuzda eşleşme çıktı. Belki bir çocuğun hayatını kurtarabilme hayaliyle çıkmıştım ama 4 çocuk daha da güzel oldu." dedi.

Yücel, şunları kaydetti:

"Güzergah üzerinde bir vatandaş durdurdu. Formamın üzerindeki yazı dikkatini çekmiş. 'Ağabey lösemili çocuklar için mi?' dedi. Evet dedim. Hıçkırarak ağlamaya başladı. Üç gün önce ben yavrumu kaybettim. 'Şimdi onun mezarına gidiyorum' dedi. 'Ağabey kurtaramadık, ilik bulamadık, ne olursun diğer çocukların hayatını kurtar' dedi. Ben de evlat acısı yaşadığım için onun o an ki duygularını çok iyi biliyorum. Birlikte ağladık. Hani erkek adam ağlamaz diyorlar ya, erkek adam ağlar. Evlat bir umuttur, yaşam pınarıdır. Erkek adam evladını, umutlarını kaybettiyse ağlar. Yaşam pınarı kuruduysa erkek adam ağlar. O baba gibi diğer insanların ağlamaması için yola düşmeye devam dedim Kemal."

Yeni şehirlere giderek, yeni çocuklara umut olabilmek için parkuru uzatmayı düşündüğünü belirten Yücel, "İnşallah yapacağız, bu kez hedefimiz Almanya olacak. İnsanlarımız bilsinler ki ilik bağışında çok basit bir yöntem ile çocuklarımıza yaşam verebilirler. Oğlum öldüğünde organları 5 çocuğa hayat verdi. Tebessüm eden her çocukta oğlumun suretini görüyorum. Bu yüzden ömrümün sonuna kadar çocukların yaşaması ve yüzlerinin gülmesi için mücadele edeceğim." ifadelerini kullandı.

Yorumlar