Londra'daki terör saldırısına tepkiler

İSTANBUL (AA) - Dünya Müslüman Alimler Birliği, Arap Birliği ve İslami Eğitim, Bilim ve Kültürel Organizasyonu (ISESCO), Londra'da dün yaşanan terör...

Google Haberlere Abone ol
Londra'daki terör saldırısına tepkiler

İSTANBUL (AA) - Dünya Müslüman Alimler Birliği, Arap Birliği ve İslami Eğitim, Bilim ve Kültürel Organizasyonu (ISESCO), Londra'da dün yaşanan terör saldırısını kınadı.

Arap Birliği Başkanı Ahmed Ebu Gayt yaptığı yazılı açıklamada, Londra'daki saldırıyı, "alçakça bir suç" şeklinde nitelendirdi. Ebu Gayt, saldırının insani ve ahlaki değerlerle uyuşmadığını belirterek, İngiltere hükümetine, halkına ve saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini sundu.

ISESCO'dan yapılan yazılı açıklamada da dünkü terör saldırısı kınandı. Açıklamada, bu tür saldırıların yer yüzünde fesat çıkarma amacı taşıdığı, uluslararası kanunlara, insani ve ahlaki değerlere aykırı olduğu vurgulandı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği de terör saldırısı hakkında yaptığı yazılı açıklamada, "İslam dini masum insanların hayatını kaybettiği bu tür suç eylemlerinden razı olmaz." ifadelerini kullandı.

Karadaği açıklamasında, İslam dininin bu tarz eylemleri yasakladığına dikkati çekerek, Kur'an-ı Kerim'de geçen "Kim, bir insanı, bir can karşılığı veya yeryüzünde bir bozgunculuk çıkarmak karşılığı olmaksızın öldürürse, o sanki bütün insanları öldürmüştür. Her kim de birini (hayatını kurtararak) yaşatırsa, sanki bütün insanları yaşatmıştır." ayetine atıfta bulundu.

Yorumlar