Londra'da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

- Resepsiyona, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker ve beraberindeki heyet de katıldı

Google Haberlere Abone ol
Londra'da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

LONDRA (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93'üncü yıl dönümü dolayısıyla Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği rezidansında resepsiyon verildi.

Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç ve eşi Esra Bilgiç'in ev sahipliğindeki resepsiyona, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel ve diplomatik misyon temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyonda Büyükelçi Bilgiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dış temsilciliklere gönderdiği Cumhuriyet Bayramı mesajını okudu.

Bilgiç, yayınladığı Cumhuriyet Bayramı mesajında ise 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine değindi.

Milletin, darbe girişimi sırasında ve sonrasında devletine, seçilmiş hükümetine ve demokrasisine sahip çıkmasının dünyada benzeri az görülür bir kahramanlık örneği olduğunu vurgulayan Bilgiç, "Türk milleti, çağdaş dünyanın bir parçası olan ve evrensel değerlerin hakim olduğu bir ülkede yaşama kararlılığını tartışmasız şekilde bir kez daha teyit etmiş ve bu idealinin karşısındaki zorluklara ve girişimlere karşı da Çanakkale Savaşları ve Kurtuluş Savaşı dönemindeki kararlılıkla mücadele edeceğini tüm dünyaya göstermiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Bilgiç, dünyada, Avrupa'da ve Birleşik Krallık'ta hızlı değişimlerin yaşandığı bir dönemden geçildiğini belirtti.

Türkiye'nin bu dönemde içindeki dayanışmayı güçlendirmesi, değişen koşullara uyum sağlaması, diğer toplumlara kendini daha iyi anlatması ve en önemlisi kendisi ve çevresiyle barışık yaşamasının Cumhuriyet'in evrensel değerlerini çocuklara ve gençlere aktarmasına bağlı olduğunu kaydeden Bilgiç, "Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi hepimizin adına minnet ve saygıyla anıyorum. Birleşik Krallık'taki vatandaşlarımızın ve soydaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, saygılarımı, sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar