Londra metrosundaki patlama

- Bölgede olayla ilgili araştırmayı Ulaştırma Polisi yürütüyor

Google Haberlere Abone ol
Londra metrosundaki patlama

LONDRA (AA) - İngiliz polisi, başkent Londra'da bir metro hattında meydana gelen olayı incelediklerini duyurdu.

İngiltere Ulaştırma Polisi (BTP) yaptığı açıklamada, Londra'nın güneybatısındaki Parsons Green metro istasyonunda yerel saatle 08.20'de (TSİ 10.20) bir metro treninde gerçekleşen olayla ilgili ekiplerin bölgede çalışma yürüttüğünü bildirdi.

Polis, istasyonun güvenlik sebebiyle boşaltılarak kapatıldığını, olayın yaşandığı District metro hattının da Edgware Road ile Wimbledon arasındaki seferlere ara verildiğini kaydetti.

Yetkililer, terörle mücadele birimlerinin gelişmeleri takip ettiğini ancak olayı BTP'nin soruşturacağını dile getirdi.

Gelişmelere ilişkin Londra Ambulans Hizmetlerinden yapılan açıklamada da yerel saatle 08.20'de Parsons Green istasyonundan yardım çağrısı alındığı ifade edilerek, bölgeye giden ekiplerin olaydan etkilenenlere yardımcı olduğu belirtildi.

Londra İtfaiyesi, bölgeye itfaiye araçlarının sevk edildiğini aktardı.

AA muhabirine konuşan görgü tanığı ise bölgede patlama sesinin ardından havaya plastik kokusunun yayıldığını ve insanların çığlık atarak trenden inmeye çalıştığını söyledi.

Görgü tanığı, "Ciddi şekilde yaralanan kimseyi görmedim ancak insanlar panik halindeydi, çığlık atıyor ve ağlıyorlardı." dedi.

İngiliz basını, Parsons Green istasyonundan bir patlama sesi geldiğini ve ardından da yangın çıktığını duyurmuştu.

Sosyal medyadaki paylaşımlarda ise trenin arka vagonlarında bulunan beyaz bir kabın patladığı, trenden çıkanların yüzlerinde yanıklar olduğu ifade edilmişti.

Londra'da 7 Temmuz 2005'te, 4 intihar eylemcisi 3 metro istasyonunu ve bir otobüsü hedef almış, bombalı saldırılarda 52 kişi hayatını kaybetmiş, 700'den fazla kişi yaralanmıştı.

Londra metrosunu günde ortalama 5 milyon kişi kullanıyor.

Yorumlar