Liseli güreşçinin büyük hedefi

- Kendisine milli güreşçiler Rıza Kayaalp ve Taha Akgül'ü örnek alan ve iki yıl gibi kısa bir sürede Türkiye birinciliği elde eden Fatih Uşar'ın hedefi Avrupa ve dünya şampiyonu olmak - Milli güreşçi Fatih: "İki yıl içinde büyük bir başarı elde ettim. O başarıdan sonra Rıza Kayaalp ve Taha Akgül gibi sporcu olmak, dünyada ve Avrupa'da başarılar elde etmek istiyorum" - Bitlis Güreş İl Temsilcisi ve Antrenörü Saki Tutkun: "Sporcumuz kendi sıkletinde iyi bir performans sergileyerek 46 kiloda final dahil sayı ve puan vermeden ilk devrede rakiplerini yenerek Türkiye şampiyonu oldu. Bitlis'te böyle bir sporcunun şampiyon olması federasyon yetkililerinin de dikkatini çekti"

Google Haberlere Abone ol
Liseli güreşçinin büyük hedefi


BİTLİS (AA) - ŞENER TOKTAŞ - Bitlis'te arkadaşlarının tavsiyesi üzerine güreşe başlayarak kendisine milli güreşçileri örnek alan Fatih Uşar, Türkiye şampiyonluğunun ardından Avrupa ve dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

İki yıl önce güreşle tanışan ve 1-6 Nisan'da Mardin'deki Okullararası Bölge Güreş Müsabakaları'nda birinci olan Ziya Eren Spor Lisesi 11. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Fatih, 1-6 Mayıs tarihlerinde de Bursa'da yapılan Liselerarası Türkiye Güreş Şampiyonası'nda 46 kiloda A kategoride rakiplerini yenerek Türkiye şampiyonluğunu elde etti.

Bitlis Spor Salonu'nda Güreş İl Temsilcisi ve Antrenörü Saki Tutkun'un gözetiminde antrenman ve ağırlık çalışması yapan Fatih, aynı zamanda Rıza Kayaalp ve Taha Akgül'ün videolarını izleyerek, milli güreşçilerin tekniklerini uyguluyor.

Fatih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yıl önce tanıştığı güreşte kendi sıkletinde iyi bir performans göstererek bölge birinciliği ile Türkiye şampiyonluğunu elde ettiğini belirtti.

Güreşe başladığı yıl yarışmalarda derece alamadığını ancak daha fazla çalışarak ikinci yılında Türkiye şampiyonluğunu elde ettiğini anlatan Fatih, şöyle konuştu:

"Şu an hedefim Avrupa ve dünya şampiyonluğu. Balkan şampiyonluğunu da hedefliyorum. Önümüzdeki maçların tarihleri belli değil ancak kulüplere yerleşmeye ve kamplara gitmeye çalışacağım. İyi bir yere gelmek için çalışmaya devam edeceğim. Arkadaşlarımın önerisi sayesinde güreşe başladım. Ardından Saki Tutkun hocamla yaptığım çalışmalar sonucu bölge ve Türkiye birinciliğini elde ettim. Haftada 3 gün idman yapıyoruz. Sahada ve dağda da koşu ve ağırlık çalışıyoruz. Allah nasip ederse iyi bir güreşçi olmayı hedefliyorum."


- Tutkun: "Kayaalp ve Akgül'ün tekniklerini deniyorum"


Genç güreşçi, 4 kardeş olduklarını ve iyi bir yere gelmesi için ailesinin her zaman kendisine destek olduğunu ifade etti.

Antrenmanlarda milli sporcuların teknikleri denediğini anlatan Fatih, "Onlardan çok etkilendim. Yaptıkları hareketlerden dolayı onlara özenirdim. Saki hocamdan çok yardım aldım. İki yıl içinde büyük bir başarı elde ettim. O başarıdan sonra Rıza Kayaalp ve Taha Akgül gibi sporcu olmak, dünya ve Avrupa'da başarılar elde etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Saki Tutkun ise 2005 yılından bu yana faal olarak görev yaptığını ve Fatih'i de iki yıl önce keşfettiklerini vurguladı.

Tutkun ile özellikle dağ koşusu ve nefes çalışmaları yaptıklarını dile getiren Tutkun, şöyle konuştu:

"Bursa'daki yarışmaya katıldık. Sporcumuz kendi sıkletinde iyi bir performans sergileyerek 46 kiloda final dahil sayı ve puan vermeden ilk devrede rakiplerini yenerek Türkiye şampiyonu oldu. Bitlis'te böyle bir sporcunun şampiyon olması federasyon yetkililerinin de dikkatini çekti. Fatih'i, yıldızlar, Avrupa, Dünya ve Balkan şampiyonalarının hazırlık kamplarına yazdırıp oralarda değerlendireceğiz. Milli takım antrenörleri bunu değerlendirecek. Sıkletinde üstün performans gösterip başarılı olursa, Avrupa ve dünyada şampiyonalarında madalya alacağına inanıyorum."

Yorumlar