Liseler açıldı mı?

Liseler açıldı mı açılma kararı alınan okullar arasında liseler de var mı soruları lise öğrencileri tarafından merakla soruluyor. İşte cevabı:

Google Haberlere Abone ol
Liseler açıldı mı?

Liseler açıldı mı veya liselerde yüz yüze eğitim başladı mı başladıysa nasıl ve ne zaman uygulamay konulacak? Koronavirüs ile mücalede kapsamında uzun süredir yüz yüze eğitim yerine uzaktan eğitim ile yoluna devam eden liselerde sezonun bitimine 4 hafta kala yeni bir karar alındı. Uzun süredir evde bunalan öğrencilerin dışarı çıkması ve bir nebze de rahatlamaları için alınan yeni karara göre önümüzdeki haftadan itibaren liselerde yüz yüze eğitim başlıyor. Ancak bu yüz yüze eğitim normal eğitimden biraz farklı olacak. 

1 Haziran itibariyle ilkokul öğrencileri için yüz yüze eğitim başlarken, 7 Haziran Pazartesi günü ise ortaokul ve lise öğrencileri için yüz yüze eğitim başlayacak. Yüz yüze eğitimler hafta iki gün şeklinde devam edecek.

Kabine toplantısı sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yüz yüze eğitim açıklaması geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemiz genelinde Kovid-19 salgın tedbirleri çerçevesindeki kademeli normalleşme kapsamında, 1 Haziran Salı gününden itibaren tüm ilkokullarda ve okul bünyesindeki ana sınıflarında haftada 2 gün yüz yüze eğitime başlanacaktır. Diğer okul öncesi eğitim kurumları mevcut durumda olduğu gibi tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime devam edecektir.

7 Haziran Pazartesi günü ise tüm ortaokul ve liselerimizde haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçilecektir.

Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki okullarımızda yüz yüze eğitime 1 Haziran Salı gününden itibaren haftanın 5 günü tam zamanlı olarak başlanacaktır.

Okullarımızdaki yüz yüze eğitimlere katılım, isteğe bağlı olup "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu"ndaki koşullar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecektir."

Bakan Ziya Selçuk, telafi eğitime dair detayları paylaştı. 18 Haziran'da karnelerin verileceğini söyleyen Bakan Selçuk, yaz döneminde ise telafi eğitimlerin başlayacağını söyledi.

"Okullarımız 2 Temmuz'dan yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı tarihe kadar okulların fiziksel imkanlarından faydalanmak isteyen öğrencilerimiz için açık tutulacak" açıklaması yapan Selçuk, istyen öğrencilerin bu eğitimlerden faydalanabileceğini belirtti.

CANLI YAYINDA DERS ANLATIYORDU

 

Yorumlar