Lisede kaç dersten kalınırsa sınıfta kalınacak?

Lisede kaç dersten kalınca sınıfta kalınır? sorusu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un sınıf tekrarı sisteminin geri geleceği sinyalini vermesinden sonra merak konusu oldu. Peki lisede sınıfta kalma ne zaman başlayacak? Sınıfta kalma ders notları nedir?

Google Haberlere Abone ol
Lisede kaç dersten kalınırsa sınıfta kalınacak?

Binlerce lise öğrencisinin lisede kaç dersten kalma hakkı var, lisede kaç dersten kalırsan sınıfta kalırsın, lisede kaç dersten kalınca sınıfta kalınır? sorularını araştırmaya başladı. Peki lisede sınıfta kalma ne zaman başlayacak? Sınıfta kalma ders notları nedir? İşte lisede sınıfta kalma kurallarına ilişkin detaylar.

Lisede sınıfta kalma geri geliyor. Açıklamayı son dakika olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptı. Yeni düzenleme ile derslerine çalışmayan öğrencilerin kabusu olan sınıf tekrarı söz konusu olacak. Lisede sınıfta kalma düzenlemesinin detaylarını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı. İşte lisede sınıfta kalma sistemi detayları. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, liselerde sınıf geçme sistemine ilişkin "Velilerimizin 'Tamam, çok güzel', öğretmenlerimizin 'Böyle olursa eğitimde gerçekten büyük bir sıçrama olur', yöneticilerimizin 'keşke' dediği bir yönetmelik geliyor." dedi.

Sınıfta kalma ne zaman başlayacak?

Sınıf geçmeyle ilgili çalışmanın bitirildiğini ve gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacağını kaydeden Selçuk, "Velilerimizin 'Tamam, çok güzel', öğretmenlerimizin 'Böyle olursa eğitimde gerçekten büyük bir sıçrama olur.', yöneticilerimizin 'keşke' dediği bir yönetmelik geliyor." açıklamasında bulundu. Birdenbire kural değiştirip öğrenciler için de sorun oluşturmak istemediklerine işaret eden Selçuk, şunları kaydetti: "Bu ülkenin çocukları, bizim deneme tahtamız değil, pilotla başlayalım dedik. Hazırlıklarımız tamam, bunun bu sene pilotunu yaptık, simülasyon anlamında yaptık, gayet güzel geçti. Burada, her dersten iki dönem notunun aritmetik ortalamasının en az 50 veya birinci dönem puanı ne olursa olsun ikinci dönem puanının 70 olması gibi bazı şeyler var. Bu böyle olduğunda kaç öğrenci yukarı çıkıyor, kaçı çıkamıyor, kimi nereye yönlendirebiliyoruz, bunun modellemesi çıktı. Bir yazılım oluşturduk ve senaryoyu rahat görebiliyoruz. Dolayısıyla çözebileceğimiz bir konu. Problem yok."

Yorumlar