Lise öğrencisi trafik kazasında öldü

- Muğla'nın Bodrum ilçesinde, yolun karşısına geçmeye çalışan lise öğrencisi, otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi - Olayın ardından öğrencinin yakınları ile yüzlerce vatandaşlar karayolunu trafiğe kapatarak yaşanan olaya tepki gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Lise öğrencisi trafik kazasında öldü

MUĞLA (AA) - Bodrum ilçesinde, yolun karşısına geçmeye çalışan lise öğrencisi otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Alınan bilgiye göre, Turgutreis Mahallesi İslamhaneleri mevkisinde, Emrah Y'nin kullandığı 34 PR 1082 plakalı otomobil, servise binmek için yolun karşısına geçmeye çalışan Aslı Değirmen (14) isimli lise öğrencisine çarptı.

Kazada ağır yaralanan Değirmen, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Otomobil sürücüsü ise öfkeli vatandaşların tepkisiyle karşılaşınca, bölgeden ayrılarak jandarmaya teslim oldu.

Kazanın ardından lise öğrencisinin ailesi ile mahalle sakinleri, aynı bölgede çok sayıda kaza yaşandığını ve gerekli tedbirlerin alınmadığını öne sürerek karayolunu trafiğe kapattı.

Turgutreis-Bodrum istikametini kapatan vatandaşlar, yetkililerin bölgeye gelmesini istedi. Bölgeye gelen Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, öfkeli vatandaşları sakinleştirmek için bir süre konuştu.

Kaymakam Gödekmerdan'ın Karayolları yetkililerini araması ve yolda gerekli tedbirlerin alınacağı sözünü vermesinin ardından yol trafiğe açıldı. Bazı vatandaşların buna rağmen yolu trafiğe açmak istememesi üzerine jandarma ve vatandaşlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Karayolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

Kaymakam Gödekmerdan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle görüştüğünü ve yolda ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi.

Bölgede üst geçit ve kavşak yapılması için görüşmeler yaptığını ifade eden Gödekmerdan, "Muğla'dan arkadaşlar gelip yolda gereken çalışmayı yapacaklar. Çok üzgünüz. Bu olayın olması bizi derinden üzdü. Böyle bir şeyin tekrarlanmaması için devlet olarak ne gerekiyorsa yapacağız." diye konuştu.

Gödekmerdan, Karayolları yetkililerinin Bodrum karayolunda bir çalışma yürüttüğünü ancak bu çalışmayla ilgili bölgeye öncelik verilmesi gerektiğini belirtti.

Jandarma ekipleri karayolunda tedbir alarak olay yerinde inceleme yaptı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorumlar