Liman Suwyeş isimli terörist öldürüldü

Liman Suwyeş isimli terörist Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından düzenlenen operasyonla Suriye'de bulunduğu yerde öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol
MİT Suriye'de üst düzey bir teröristi daha öldürdü

Liman Suwyeş üst düzey bir kadın terörist Suriye'nin Kamışlı kentinde MİT tarafından öldürüldü. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/YPG'nin kadın yapılanmasında sözde sorumlu olan "Rihan Amude" kod adlı Liman Suwyeş'i, Kamışlı'da gerçekleştirilen bir nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

LİMAN SUWYEŞ KİMDİR?

Liman Suwyeş, aslen Suriye'nin Amuda şehrinden olup, 2010 yılında örgütün kırsal kadrolarına katıldı ve üst düzey kadın örgüt mensupları ile birlikte eğitim aldı. 2020 yılında Irak'ın Süleymaniye bölgesinde PKK/YPG'nin yapılanmasında sorumlu olarak görev yaptı.

Irak'tan sonra Suriye'ye geçen Suwyeş, burada kadın örgüt mensuplarının sözde sorumluluğunu üstlendi ve 2022 yılında KONGRA-STAR'ın Süleymaniye'deki sorumlusu olarak görev aldı. Son olarak PAJK'ın Suriye'deki sözde sorumlusu olarak faaliyet gösteriyordu.

Güvenlik kaynakları, Suwyeş'in Suriye'deki toplumsal alan ve örgütlenme faaliyetlerini yönettiğini ve Türkiye'ye yönelik eylemleri organize ettiğini belirtti. Özellikle Türkiye sınırına yakın Kamışlı bölgesinde faaliyet gösteren Suwyeş, Kandil'den gelen talimatları kadın örgüt mensuplarına iletiyordu.

MİT, Suwyeş'in etkisiz hale getirilmesi için saha ajanlarına talimat verdi. Suwyeş, Kamışlı'da anlık takibe alındı ve MİT tarafından gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi.

 

Yorumlar