Limak Enerji'den örnek davranış

Limak Enerji, vatandaşı sömürülecek müşteri olarak görmediğini kanıtlayan örnek bir davranışta bulundu. Şirket, vatandaşın elektrik faturalarını nasıl düşürebileceği konusunda yol gösterici faaliyetlerde bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Limak Enerji'den örnek davranış

Güney Marmara'nın elektrik ihtiyacını karşılayan, enerji sektörünün öncü şirketlerinden Limak Enerji, "Limak Enerji İle Enerjik Dokunuş" projesi kapsamında "tasarruf timi" kurdu. Bursa başta olmak üzere, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da toplamda 4 şehirde 3 milyonun üzerinde aboneye hizmet veren Limak Enerji’nin alanında uzmanlardan oluşan timi, ev ev dolaşarak vatandaşlara nasıl enerji tasarrufu sağlanacağı hakkında bilgi veriyor.

Enerji sektörünün öncülerinden Limak Enerji, “Limak Enerji İle Enerjik Dokunuş” projesi kapsamında elektrik faturalarını düşürmeyi amaçlayan “tasarruf timi” kurdu. Bursa, Balıkesir, Yalova ve Çanakkale'de faaliyet gösteren Limak Enerji’nin oluşturduğu "tasarruf timi", ev ev dolaşarak vatandaşa nasıl enerji tasarrufu yapılabileceğini anlatıyor. Timdeki uzmanlar, hem genel tasarruf çalışmaları hem de gittikleri evlerin özel durumlarına göre önerilerini ailelere aktarıyor. Doğru ampul kullanımından evdeki elektrikli eşyaların konumlarına kadar birçok alanda bilgilendirilen vatandaşlarda tasarruf konusunda farkındalık oluşturuluyor.

Timin önerilerinin uygulandığı evlerde, elektrik faturalarında aylık yüzde 20'lere varan tasarruf sağlandı.

 "Elektrik Faturası 191 liradan 150 liraya düştü"

Limak Enerji bünyesinde yapılan açıklamaya göre 2019 yılının Aralık ayında başlayan proje kapsamında ziyaret edilen ve tasarruf tedbirlerinin uygulandığı evlerde aylık elektrik faturalarında yüzde 20'ye varan düşüş sağlandığı belirtildi.

Limak Enerji Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, “Projemiz kapsamında farklı demografik özellikteki ve farklı enerji tüketim gruplarındaki aileleri tek tek ziyaret ederek, elektrikli cihazların kullanımları, nasıl tasarruf ve verimlilik sağlanacağı hakkında bilgi veriyoruz. Isınma, aydınlatma, temizlik gibi faaliyetlerde kullanılan elektronik eşyaları tespit ederek, tüketim değerlerine bakıyoruz. Enerji verimliliği uzmanımız buzdolabı, fırın gibi beyaz eşyaların ve televizyon, bilgisayar gibi elektronik cihazların nasıl kullanılması ve konumlandırılması gerektiği, bulaşık, çamaşır makinesinde su ve enerji tasarrufunun nasıl yapılacağı, aydınlatmaların doğru seçimi gibi konularda ailelere danışmanlık yapıyor. Projemiz, Türkiye'deki enerji tüketiminin yüzde 25'inin ev kullanıcıları tarafından yapılması nedeniyle çok önemli. Proje kapsamında ziyaret ettiğimiz bir ailemizde elektrik faturası aylık 191 lirayken verilen enerjik tüyolarla, faturalarını 150 liraya kadar düşürmelerini sağladık. Bu ailemiz ayda yüzde 20 tasarruf sağlayarak, yılda da yaklaşık 500 liraya varan fatura düşüşü gerçekleştirebilecek. Türkiye'de 2019 yılı tüketimine göre konutlarda 55-60 milyar kWh'lık bir elektrik tüketimi söz konusu. Bu da 40 milyar liraya tekabül ediyor. Burada yüzde 20'lik bir tasarruf sağlanması halinde 8 milyar lira vatandaşın cebine kalacak. Projemiz, tüm Türkiye'de pek çok aileyi bilinçlendirmeye devam edecek” , dedi.

İşte Faturaları Düşürecek Tasarruf Tüyoları:

Tasarruflu kombi seçimi yapılarak, kalorifer peteklerinin önünü açık bırakılarak, her yıl mutlaka kombi ve klima bakımı yaptırarak, ısı seviyesini sabit tutarak tasarruf sağlanabilir.

A+++ enerji sınıfı buzdolabı ve bulaşık makinesi tercih edilerek, yüzde 50'ye kadar daha az bir tüketim yapılabilir.

 Aydınlatmada LED lamba tercih edilerek yüzde 90 verimlilik sağlanabilir.

Televizyon, bilgisayar gibi elektrikli ev aletlerini uyku konumunda bırakmayıp güç tuşundan kapatıp, tasarruf sağlanabilir.

Yorumlar