Limak Doğu Anadolu Çimento halka açılıyor

Limak Doğu Anadolu Çimento, SPK'dan aldığı halka arz onayı ile Şubat ayında borsaya giriş yapacak. Şirket, halka arzdan elde edilecek geliri tamamen büyüme ve bölgesel satışların artırılmasında kullanmayı planlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Limak Doğu Anadolu Çimento halka açılıyor

Limak Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Limak Doğu Anadolu Çimento, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'dan aldığı onayın ardından halka arz sürecini başlatıyor. 8 Şubat 2024 tarihinde SPK onayı alan şirketin, Şubat ayı içerisinde borsada işlem görmesi hedefleniyor.

HALKA ARZ DETAYLARI VE HEDEFLER

Halka arz, şirketin sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla gerçekleşecek. Pay başına satış fiyatının 16,20 TL olarak belirlendiği halka arzda, şirketin sermayesinin yaklaşık %30'u borsada işlem görecek. Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da LMKDC koduyla listelenecek olan şirketin halka arz işlemleri, Halk Yatırım liderliğinde yürütülecek.

LİMAK DOĞU ANADOLU ÇİMENTO'NUN BÜYÜME PLANLARI

Şanlıurfa'da bulunan fabrikasıyla yıllık yaklaşık 2,2 milyon ton çimento ve 1,5 milyon ton klinker üretim kapasitesine sahip olan Limak Doğu Anadolu Çimento, halka arzdan sağlanacak geliri büyüme stratejileri doğrultusunda kullanacak. Şirket, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde satışlarını artırarak bölgesel gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Yorumlar