Liglerin puansız tek takımı Kayseri Erciyesspor

- Son iki sezonda üst üste iki kez küme düşerek Spor Toto 2. Lig'de mücadele etmeye başlayan ve yönetim krizinin ardından kayyum heyetine devredilen Kayseri Erciyesspor, geride kalan haftalarda Türkiye profesyonel liglerindeki 127 ekip arasında puanı bulunmayan tek takım oldu - Kulübü yöneten kayyum heyetinde yer alan Nuhkan Rüzgar: - "Bu olumsuz tabloya rağmen sahada 90 dakika boyunca ezilmeyen bir Kayseri Erciyesspor vardı"

Google Haberlere Abone ol
Liglerin puansız tek takımı Kayseri Erciyesspor


KAYSERİ (AA) - MUSTAFA ÖNAL - Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden Kayseri Erciyesspor, geride kalan haftalarda Türkiye profesyonel liglerindeki 127 takım arasında puanı bulunmayan tek ekip olarak dikkati çekti.

Spor Toto Süper Lig'den 2014-2015 sezonunda TFF 1. Lig'e, 2015-2016 sezonunda da TFF 1. Lig'den Spor Toto 2. Lig'e düşen mavi-siyahlı takım, bu yıl mücadele ettiği Kırmızı Grup'ta da zor günler geçiriyor. 2007-2008 sezonunda UEFA Kupası'nda oynama başarısı gösteren Kayseri temsilcisi, yaşadığı üst üste kongrelerde yönetime talip çıkmayınca Kayseri 2. Sulh Mahkemesince atanan kayyum heyeti tarafından yönetiliyor.

Maddi kriz nedeniyle 3 aydır tesislerde doğalgazı kesik olan ve yemek çıkmayan Kayseri Erciyesspor'un yaşadığı bu sorunlar sahaya da olumsuz yansıyor.

Geçen sezonki kadronun büyük çoğunluğuyla yollarını ayıran mavi-siyahlı takım, maçlara tamamı altyapı oyuncularından kurulu kadroyla çıkıyor.

Genç oyuncularla mücadele eden mavi-siyahlı ekip, 6 haftada sırasıyla Hatayspor, Aydınspor 1923, Kırklarelispor, Karşıyaka, İnegölspor ve Gümüşhanespor'a yenildi.

Erciyesspor, bu maçlarda 5 kez gol sevinci yaşadı, kalesinde ise 18 gol gördü.

Kayseri temsilcisi bu sonuçla Spor Toto Süper Lig , TFF 1. Lig, Spor Toto 2. Lig, Spor Toto 3. Lig'de mücadele eden 127 takım arasında puanla tanışamayan tek ekip oldu.

Mavi-siyahlı takım, ligin 7. haftasında konuk edeceği Tokatspor karşısında iyi sonuç alarak ilk puan ya da puanlarını hanesine yazdırma mücadelesi verecek.

Kayseri temsilcisi, Ziraat Türkiye Kupası eleme turunda da sahasında Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Yeni Amasyaspor'a 1-0 mağlup olarak, kupaya da veda etti.


- "Rakiplerimiz futbolcularımızı alkışlıyor, tebrik ediyor"

Kayseri Erciyesspor'u yöneten kayyum heyetinde yer alan Nuhkan Rüzgar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübün zor bir dönemden geçtiğini söyledi.

Kayyum heyeti olarak görevlerinin kulübü en iyi şekilde yönetmek olduğunu aktaran Rüzgar, gençlerle çıktıkları maçlarda iyi mücadelelerini sonuca yansıtamadıklarını belirtti.

Genç sporcuların özverili şekilde zor şartlarda çalıştığına dikkati çeken Rüzgar, "Rakiplerimiz futbolcularımızı alkışlıyor, tebrik ediyor. Geride kalan haftalarda bu olumsuz tabloya rağmen sahada 90 dakika boyunca ezilmeyen bir Kayseri Erciyesspor vardı. Bazı maçlarda puan almaya yakın taraf bizdik ancak olmadı. Umarım bundan sonra iyi mücadele futbola yansır." diye konuştu.

Yorumlar