Ligler 12 Haziran'da başlıyor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Özdemir, liglerin 12 Haziran tarihi itibariyle başlayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Ligler 12 Haziran'da başlıyor

TFF Başkanı Nihat Özdemir, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen futbol liglerinin 12-13-14 Haziran'da başlatılacağını açıkladı.

Özdemir, "Devletimizin desteğiyle sezonu tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Liglerin temmuzda tamamlanacağını belirten Özdemir, "Kupaları sahada vereceğiz. Ağustosta da Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacağız" diye konuştu.

İşte Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Nihat Özdemir'in açıklamaları: 

Devletimizin aldığı kararlarla, sportif tedbirleri dünyada en hızlı şekilde alan ülkelerin başında geliyoruz. 11 Mart'ta ilk vakanın görülmesinin ardından, maçlarımızı seyircisiz oynattık. İlk ölümlü vakalar sonrasında ise liglerimizi erteledik. Corona virüs sürecini birlik beraberlik içerisinde en az kayıpla atlatmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız önderliğinde her türlü tedbiri zamanında alarak dünyaya örnek olduk. Tedbirler vazgeçmeden, mücadeleyi bırakmadan yolumuza devam etmemiz gerekiyor.

1.5 ay gibi zaman geçti. Gerekli tüm adımları attık. TFF olarak virüse karşı kararlı mücadele ediyoruz. Devletimizin kararlarını harfiyen uyuyoruz. Futbolun oynanabilmesi için tüm tedbirleri için protokol hazırlandı. En sağlıklı şekilde liglerimizin tamamlanması için çaba sarf ettik. Hep Türk futbolunun selametini düşünerek hareket ettik. Elimizden geleni yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Spor Bakanımız ile toplantılar yaptık. Kulüp başkanlarının fikirlerini aldık. Bilim Kurulu istişare yaptık.

En son Bakanımız Sayın Koca ile görüştük. Sayın Koca zor bir görevi başarıyla yürütüyor. Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Devletimizin normalleşme planı kapsamında değerlendirmelerde bulunduk. Tüm şartları göz önünde bulundurup yol haritasını çizdik. Şimdilik olmak kaydıyla elimizde değişik senaryolar bulunmakla birlikte Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Ligleri 12-13-14 Haziran haftasında başlatma kararı aldık. Ligi 26 Temmuz'da sonuçlandıracağız.

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİNE EV SAHİPLİĞİ

İnşallah ligleri en güzel biçimde Temmuz ayında tamamlamak istiyoruz. Ve Ağustos ayında da UEFA Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yaparak sezonu taçlandıracağız. Aldığımız kararların Türk futboluna hayırlı olmasını diliyorum. 

Ankaragücü'nde bir virüs vakası yaşandı. Sağlık Bakanımız ve Bilim Kurulu'nun aldığı kararlara uyacağız. 

Bütün kulüpler protokole uygun hareket ederse inşallah hiçbir futbolcumuz, spor adamımızda virüse rastlanmayacaktır. 

Virüs nedeniyle reklam gelirleri, tribün geliri ve sponsor gelirlerinde azalmalar oldu. Bütün bunları düşünürerek yeni harcama limitleri oluşturacağız. Yeni şartlarda yeni harcama limitlerini belirleyeceğiz.

BEINSPORTS İLE DEVAM

Beinsports'la 2 yıl daha sözleşmemiz var. Hedefimiz Beinsports'la bu 5 yıllık süreci tamamlamak. Beinsports'un kulüplere yapacağı 588 milyon lira ödeme var. Bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Ligler de başlarsa yayıncı kuruluş hız vererek ödemeleri tamamlarlar. Biz yolumuza Beinsports'la devam etmek istiyoruz. 

HAFTA SONU 7, HAFTA İÇİ BİR MAÇ

7 tane hafta sonu, 1 tane de hafta içi maç oynayacağız. Ağustos ayını tatil dönemi olarak belirledik. Avrupa Futbol Şampiyonası 2021'e ertelendi. 11 Haziran 2021'de de Avrupa Şampiyonası'nı başlayacağız. Yeni sezonu buna göre yapacağız.

Yorumlar