Libya'daki olaylar

- Sirte kentinde 2015 yılında kaçırıldıktan sonra öldürülen 21 Mısırlı Kıpti'ye ait ceset parçaları bulundu

Google Haberlere Abone ol
Libya'daki olaylar

TRABLUS (AA) - Libya'nın Sirte kentinde 2015 yılında kaçırıldıktan sonra öldürülen 21 Mısırlı Kıpti'ye ait ceset parçalarının bulunduğu bildirildi.

Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) bağlı "El-Bunyan el-Mersus" güçlerinin basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, Başsavcılık, Sirte'de iki yıl önce kaçırıldıktan sonra öldürülen 21 Mısırlı Kıpti'ye ait "başı kesik, elleri kelepçeli" ceset parçalarının bulunduğunu duyurdu.

Libya Başsavcılığınca 28 Eylül'de yapılan açıklamada, Mısırlı Kıptilerin Sirte kentinde 12 Şubat 2015'te kaçırıldıktan sonra öldürülmesi ve görüntülerinin çekilmesine karışan bazı kişilerın yakalandığı belirtilmişti.

Başsavcının ofisindeki Soruşturma Başkanı Es-Sıddık es-Sur, Sirte'ndeki El-Mehari Oteli'nin arkasında Mısırlıları öldürenlerden bazılarının yakalandığını ifade ederek, naaşlarının Sirte'de defnedildiği, yerlerinin belirlendiği ve söz konusu bölgede arama yapılacağını kaydetmişti.

Terör örgütü DEAŞ'ın 12 Şubat 2015'te kaçırdığı 21 Kıpti'nin öldüğünü gösteren video kaydını yayınlamasının ardından 7 gün yas ilan eden Mısır, "Libya'daki DEAŞ hedefleri" olduğu iddiasıyla sivil yerleşim birimlerine hava saldırısı düzenlemiş, aralarında kadın ve çocukların da olduğu çok sayıda sivil hayatını kaybetmişti.

Yorumlar