Libya'daki olaylar

- UMH'ye bağlı "El-Bunyan el-Mersus" güçleri, Sirte kentinin giriş ve çıkışlarına konuşlandı

Google Haberlere Abone ol
Libya'daki olaylar

TRABLUS (AA) - Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı "El-Bunyan el-Mersus" güçleri, ülkenin orta kesiminde yer alan Sirte kentinin giriş ve çıkışlarına mevzilendiklerini açıkladı.

El-Bunyan el-Mersus tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Sirte'nin yeni koruma planı çerçevesinde bölgedeki mevcut güvenlik güçlerine takviye yapıldığı belirtildi. Bu çerçevede söz konusu güçlerin kentin giriş ve çıkışlarına konuşlandığı kaydedildi.

Terör örgütü DEAŞ'ın yaklaşık bir ay önce internet üzerinden yayımladığı videoda, DEAŞ militanlarının Sirte ve Mısrata vilayetleri arasında yer alan Ebu Karin bölgesinde devriye attıkları görülüyordu.

ABD Savunma Bakanlığı, 28 Ağustos'ta Sirte kenti yakınlarına düzenlenen hava saldırısı sonucu terör örgütü DEAŞ mensubu 17 militanın öldürüldüğünü bildirmişti.

ABD Afrika Komutanlığı'ndan 24 Eylül'de yapılan açıklamada ise "DEAŞ, El Kaide ve benzeri örgütlerin, Libya'yı özellikle Avrupa'ya terör ihraç etmek için bir üs gibi kullanmak istediğine" işaret edilmişti.

Libya'daki en güçlü silahlı güçlerden biri olan "El-Bunyan el-Mersus", UMH Başkanı Fayiz es-Serrac'ın hükümeti tarafından destekleniyor.

Sirte kenti, 2015 yılı başında DEAŞ'ın eline geçmiş, ardından ABD kuvvetleri ile UMH'ye bağlı güçlerin operasyonları sonucunda Aralık 2016'da örgütten kurtarılmıştı. Şehirden kaçan DEAŞ militanları ise çöllere doğru çekilmişti.

Yorumlar