Libya'daki bombalı saldırı

- BM Libya Destek Misyonu, Bingazi kentinde cuma namazı sonrası camide düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı

Google Haberlere Abone ol
Libya'daki bombalı saldırı

TRABLUS (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Libya Destek Misyonu, Bingazi kentinde cuma namazı sonrası camide düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.

BM misyonu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, sivillerin öldüğü ve yaralandığı yönündeki haberler karşısında büyük endişe duyulduğu ifade edildi.

Açıklamada, sivillere yönelik doğrudan ya da rastgele saldırıların uluslararası kanunlara göre yasak olduğu ve "savaş suçu" niteliği taşıdığı aktarıldı.

Misyon, konuyla ilgili olarak paylaştığı bir diğer iletisinde, bu saldırının, intikam saldırıları düzenlemek için gerekçe olamayacağını kaydetti.

BM misyonunun bu açıklamasının, ikinci bir Mahmud el-Verfeli vakası yaşanmaması için uyarı özelliği taşıdığı belirtiliyor.

Halife Hafter'e bağlı komando birliklerinin komutanı olan Mahmud el-Verfeli'nin, ocak ayı başında ülkenin doğusundaki Bingazi kentinde 34 kişinin hayatını kaybettiği iki bombalı saldırıya misilleme olarak en az 7 kişiyi öldürdüğü yönünde görüntüler sosyal medyada yayınlanmıştı. Büyük tepkilere neden olan söz konusu görüntülerin ardından BM Libya Destek Misyonu 25 Ocak'ta, Hafter'e bağlı güçlerden "hakkında tutuklama kararı bulunan komutan Mahmud el-Verfeli'yi UCM'ye teslim etmelerini" istemişti.

Bingazi'de bugün düzenlenen saldırıda ise El-Macuri bölgesindeki Ebu Hureyre Camisi hedef alınmış, ilk belirlemelere göre 1 kişi ölmüş, 129 kişi yaralanmıştı.



Yorumlar