Hafter milisleri Trablus'ta saldırdı

Hafter milisleri Trablus'ta bir mahalleye saldırı düzenledi. Saldırıda ilk belirlemelere göre bir kişi yaralandı, evler ve araçlar hasar gördü.

Google Haberlere Abone ol
Hafter milisleri Trablus'ta saldırdı

ABD ve batılı ülkelerin desteğini arkasına alan Hafter güçleri, Trablus'u kuşatma altına almaya çalışıyor. Trablus'un etrafını saran Hafter, mahallelere yönelik saldırılar düzenliyor.

Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e bağlı milislerin başkente yönelik saldırılarında Ebu Selim ilçesine bağlı bir mahalle vuruldu.

Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı güçlerin yürüttüğü Burkan el-Gadab (Öfke Volkanı) Operasyonu’nun resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Hafter milislerinin Trablus'a yönelik saldırılarında Ebu Selim ilçesinde bir mahalleye bomba isabet etti. 

Saldırıda bir kişi yaralanırken, evler ve binek araçlar hasar gördü.

Açıklamada, maddi zarara ilişkin görseller paylaşıldı.

Hafter’e bağlı milisler, Berlin Konferansı’nda yapılan ortak ateşkes çağrılarına rağmen, başkente yönelik saldırılarını sürdürüyor.

BM Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame, Güvenlik Konseyi’ne geçen hafta yaptığı son sunumda, Libya’da "ateşkesin sadece adının olduğunu" ve 110’un üzerinde ihlal kaydettiklerini açıklamıştı.

Yorumlar