Libya'da Hafter'e yardım eden paralı Rus askerleri çekiliyor

Türkiye'nin devreye girmesinden sonra Libya'da Hafter cephesinde savaşan paralı Rus askerleri çekilmeye başladı. Çekilme, Libya'daki meşru hükümetin silahlı gücü tarafından teyit edildi.

Google Haberlere Abone ol
Libya'daki paralı Rus askerleri çekilmeye başladı

Libya'da bazı Körfez ülkeleri ve batılı ülkeler tarafından desteklenen darbeci Hafter ile birlikte savaşan paralı Rus askerleri, Türkiye'nin devreye girmesinden sonra çekilmeye başladı. 

Libya’nın yasal temsilcisi meşru yönetim Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne bağlı Deste Güçleri Komutanı Ammar, "(Erdoğan ve Putin arasındaki görüşme sonrasında) Hafter saflarındaki bazı Wagner güçlerinin cephelerden çekildiğini görüyoruz." dedi.

Libya’nın yasal temsilcisi meşru yönetim Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı Deste Güçleri Komutanı Nasır Ammar, Halife Hafter saflarındaki bazı Wagner güçlerinin (Rus paralı askerleri) cephelerden çekildiğini belirterek, “Türkiye’den gelen teknik uzmanların anti-radar, hava savunma, radar sistemleri ve lojistik desteğini de memnuniyetle karşıladıklarını” söyledi.

Türkiye ve Rusya'nın vardıkları mutabakat kapsamında, 12 Ocak saat 00.00 gece yarısından itibaren Libyalı taraflara yaptığı ateşkes çağrısının ardından sahadaki Rus paralı askerlerinin çekilmeye başladığını paylaşan Ammar, “Hafter saflarındaki bazı Wagner güçlerinin çekildiğini görüyoruz. Erdoğan ve Putin arasındaki görüşmenin sonrasında, Wagner güçlerininden önemli bir kısmının cepheden ayrılarak Cufra askeri üssüne helikopterlerle gittiğini gözlemledik. Kalanlar sadece çekilme hattını tutuyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar