Libya'da bozguna uğrayan BAE'den küstah tehdit

Ortadoğu'nun dört bir yanında terör örgütlerini fonlayan Birleşik Arap Emirlikleri'nin Türkiye'nin Libya'da sahneye çıkmasının ardından ağır kayıplar verince tehdit diline başvurmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Libya'da bozguna uğrayan BAE'den küstah tehdit

BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed el Nahyan, dün Avrupa Birliği (AB) Dış İşleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Türkiye'nin Libya'daki rolünü küstah sözlerle hedef aldı. BAE medyasının aktardığına göre Abdullah bin Zayed, "Türkiye'nin rolü, mevcut şekliyle Arap dünyası tarafından hoş karşılanmıyor. Eğer Türkiye aynı şekilde devam ederse sonuçlar felaket olur" ifadelerini kullandı. Bin Zayed'in, Mısır'ın çabalarından övgüyle bahsettiği de belirtildi.

YUNANİSTAN İLE YENİ ADIM

BAE'nin Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Ahmed Al Bowardi'nin de dün Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ile bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. BAE resmi haber ajansı WAM, ikili görüşmede ülkeler arasında savunma ve askeri işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik ne gibi adımların atılabileceği masaya yatırıldı. Haberde belirtilmese de görüşmede ortak hedefin Türkiye'ye karşı atılacak adımlar olduğu değerlendiriliyor.

HÜLYA AVŞAR'DAN SKANDAL AÇIKLAMA

 

Yorumlar