Libya heyetinin Katar'daki temasları

- Katar Emiri Şeyh Temim, ülkesini ziyaret eden Libya'daki UMH'ye bağlı "El-Bunyan el-Mersus" güçleri heyetini kabul etti

Google Haberlere Abone ol
Libya heyetinin Katar'daki temasları

DOHA (AA) - Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin, ülkesini ziyaret eden Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı "El-Bunyan el-Mersus" güçlerinden bir heyeti kabul ettiği bildirildi.

Katar resmi haber ajansın QNA'da yer alan habere göre Şeyh Temim, Libyalı heyeti başkent Doha'daki Emirlik Divanı'nda kabul ederek "ülkesinin UMH'ye verdiği desteğin devam edeceğini ve terörle mücadeledeki tutumunun da değişmez olduğunu" vurguladı.

Şeyh Temim ayrıca, ülkelerinde güven ve istikrar sağlayıncaya kadar Libya halkının yanında yer almaya devam edeceklerini ifade etti.

Öte yandan Libyalı heyet de Katar Emir Şeyh Temim'e, terörist gruplara karşı mücadelesinde El-Bunyan el-Mersus güçlerine sağladığı insani ve sağlık yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Libya'daki Ulusal Mutabakat Hükümeti, Sirte'yi terör örgütü DEAŞ'tan geri almak için 5 Mayıs 2016'da "El-Bunyan el-Mersus" adından bir operasyon başlatmıştı.

UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Sirac, geçen aralık ayında Sirte'nin DEAŞ'tan temizlendiğini ve kentteki askeri operasyonun sonlandığını açıklamıştı.


Yorumlar