Libya heyetinin Katar'daki temasları

- Libya'nın batı kesiminden gelen heyet, Katar Dışişleri Bakanı Al Sani ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
Libya heyetinin Katar'daki temasları

DOHA (AA) - Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ülkesinin, Libya'da "kapsamlı diyalog ve ulusal uzlaşı aracılığıyla" siyasi çözüme ulaşılacağı konusunda ümitvar olduğunu belirtti.

Katar resmi haber ajansında (QNA) yer alan habere göre, Libya'nın batı kesiminden gelen heyeti kabul eden Al Sani ülkesinin uluslararası platformda meşruiyete sahip Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) olan desteğini yineledi.

Al Sani'nin, ülkede kapsamlı diyalog ve ulusal uzlaşıyla siyasi çözüme ulaşılacağı konusunda ümitli olduğu belirtilen haberde, görüşmenin temel gündem maddesinin de "terörle mücadele" olduğu kaydedildi.

Libya'daki çatışmaları sona erdirmek için Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde başlatılan barış görüşmeleri sonucu Trablus ve Tobruk merkezli iki hükümet, 17 Aralık 2015'te Fas'ın Suheyrat kentinde Libya Siyasi Anlaşması'nı imzalamıştı. Anlaşma gereğince Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac önderliğinde kurulan UMH, Tobruk Meclisi tarafından veto edilmiş ve güvenoyu alamamıştı.

Serrac, 15 Nisan 2016'da, hükümetin başkent Trablus'ta çalışmalarına başladığını duyurmuştu. Tobruk merkezli meclis ise Serrac hükümetinin meşruiyeti olmadığını savunuyor.

Yorumlar