LGS ilk oturum kaç dakika sürüyor? LGS 1. oturum kaçta bitiyor?

LGS ilk oturum kaç dakika sürüyor? LGS 1. oturum kaçta bitiyor? çocukları sınavda olan aileler tarafından sıkça sorgulanıyor

Google Haberlere Abone ol
LGS ilk oturum kaç dakika sürüyor?

LGS ilk oturum kaç dakika sürüyor? LGS 1. oturum kaçta bitiyor? LGS'ye giren çocuklarını bekleyen aileler tarafından sıkça sorgulanıyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Liselere Geçiş Sistemi kapsamında uygulanan merkezi sınav 81 ildeki okullarda başladı. 

Sınava girecek olan çocuklarını beklemek için sınav merkezlerinin önüne gelen veliler çocuklarının sınavdan saat kaçta çıkacağını merakla bekliyor. Peki, ilk oturum kaç saat sürüyor. Öğrenciler saat kaçta sınavdan çıkacak?

81 ildeki okullarda saat 09.30'da başlayan ilk oturumun ardından ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. Öğrencilere ilk oturumda sözel bölüm sorularından oluşan 50 soru yöneltilecek. 50 soru için öğrencilere 80 dakikalık süre verilecek. Buna göre, ilk oturum saat 09.30'da başlayacağı için 80 dakikanın ardından yani 10.50'de öğrenciler sınav merkezlerinden dışarıya çıkacak. 

LGS İKİNCİ OTURUM NE ZAMAN BİTECEK?

İlk oturumun ardından ara veren öğrenciler saat 11.30'da tekrar sınav merkezlerindeki sıralarında sınava alınaca. Bu defa öğrencilere sayısal bölümden oluşan sorular yöneltiecek. Öğrencilere bu sorular için toplamda 80 dakika verilecek. 11.30'da başlayan sınav 80 dakika süreceği için 12.50'de öğrencilerin LGS maratonu sona erecek.

LGS SORU DAĞILIMI

Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki sınav iki oturumda gerçekleştirilecek olup ilk oturumda öğrencilere sözel alandan sorular sorulacak olup bunun için 80 dakika verilecek. Sınavın ilk oturumunda sözel sorular sorulacak olup bu soruların dağılı şu şekildedir; Türkçe'den 20, T.C İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 10 soru Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10 soru ve İngilizce'den 10 soru olmak üzere öğrencilere bu oturumda toplamda 50 soru yöneltilecektir.

İkinci oturumda yine 80 dakika sürecek olup bu bölümde matematik ve fen bilgisinden sorular öğrencilere yöneltilecek.

Yorumlar