Leyla Abdullayeva kimdir nerelidir?

Leyla Abdullayeva Dağlık Karabağ harekatından sonra televizyon ekranlarında sıkça görülen isimlerden oldu. İşte biyografisi:

Google Haberlere Abone ol

Leyla Abdullayeva Azerbaycan ile Ermenistan arasında başlayan Dağlık Karabağ savaşından sonra Türk televizyon ekranlarında sık sık görülmeye başlanan ve yorumlarına başvurulan isimlerden biri oldu. Peki, Leyla Abdullayeva kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte biyografisi:

Leyla Abdullayeva 1981Bakü doğumlu, Azerbaycanlı diplomat, Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı basın servisi başkanı.

Leyla Abdullayeva 1981 yılında Bakü'de doğdu. Bakü'de ve Bakü Devlet Uluslararası Hukuk ve Uluslararası İlişkiler Üniversitesi , Uluslararası İlişkiler Fakültesi'nde okuduğu lisans ve lisansüstü düzeylerde orta öğretim almıştır.

2002 yılından bu yana Dışişleri Bakanlığı'nda görev yapmaktadır. Bakanlıkta görev yaptığı süre boyunca, Azerbaycan'ın bölgesel örgütlere katılımından, özellikle bu örgütlerle siyasi ve güvenlik işbirliği alanında bölgesel güvenlikten sorumluydu . O görev Temsilciliği bir diplomat olarak Azerbaycan Cumhuriyeti'nin NATO ve Büyükelçiliği Azerbaycan Cumhuriyeti Krallığı arasında Belçika ve hiç Temsil Avrupa Birliği . Daha önce Dışişleri Bakanlığı'nda Azerbaycan Uluslararası Kalkınma Ajansı (AIDA) Başkan Yardımcısı olarak çalıştı.

Leyla Abdullayeva, 9 Temmuz 2018 tarihinde "Diplomatik Hizmette Üstün Hizmet" madalyası ile ödüllendirildi. 4 Ekim 2018'de Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi Başkanı olarak atandı ve şu anda bu görevi sürdürüyor.

Leyla Abdullayeva evli ve iki çocuğu vardır.

Leyla Abdullayeva son olarak CNN Türk ekranlarında katıldığı bir programda, Dağlık Karabağ'da varılan anlaşmada Türkiye'nin sahada nerede olacağı konusunda yorum yapmıştı. Abdullayeva, Türkiye'nin de Azerbaycan'da gözlem noktaları kuracağını söylemişti.

Yorumlar